MAE: În cursul zilei de astăzi va fi definitivată lista cu secţiile de votare din străinătate

MAE: În cursul zilei de astăzi va fi definitivată lista cu secţiile de votare din străinătate
MAE precizează că va definitiva în cursul zilei de astăzi lista cu secţiile de votare din străinătate şi o va face publică imediat ce se va lua decizia finală.

"Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor români din afara ţării, Ministerul Afacerilor Externe depune toate eforturile pentru suplimentarea numărului secţiilor de votare din străinătate, cel puţin la nivelul celor de la scrutinul din noiembrie 2009 (294 secţii de votare), fiind în etapa finală de centralizare a informaţiilor transmise de ambasadele şi oficiile consulare ale României, precum şi de reprezentanţii comunităţilor româneşti din afara ţării", se arată într-un comunicat transmis marţi seară de MAE.

Ministerul de Externe precizează că, în urma evaluărilor realizate pe baza datelor transmise, va întreprinde "toate diligenţele" pentru a oferi cetăţenilor români din afara ţării toate condiţiile pentru exercitarea dreptului la vot.

"Reamintim că încă din data de 13 iulie Ministerul Afacerilor Externe a demarat procesul de evaluare, în care se au în vedere posibilităţile tehnice (sediu, comunicaţii etc.) şi de personal pentru organizarea secţiilor de votare, în condiţiile legii, inclusiv obţinerea acordului ţării de reşedinţă", se mai arată în comunicat.

MAE menţionează că, în cursul zilei de miercuri, va definitiva lista cu secţiile de votare şi o va face publică imediat ce se va lua decizia finală.

 

Comenteaza