Mărturiile unei israelience originară din Cluj: Când se anunţă culoarea roşie, fugim repede!

Mărturiile unei israelience originară din Cluj: Când se anunţă culoarea roşie, fugim repede!
Conflictul militar dintre armata israeliană şi mişcarea islamistă radicală Hamas face victime colaterale. Civilii israelieni şi cei palestinieni sunt primii afectaţi de rachetele Hamas, respectiv de raidurile israeliene, informează RFI, care publică şi mărturia unei israelience născute în Cluj.

Pnina Nedivi este o israeliancă născută în Cluj şi care trăieşte acum la Ashkelon, aproape de Gaza. Rachetele Hamasului bagă spaima în populaţia locală, povesteşte ea la RFI.

"Eu sunt din Ashkelon, care e apropiat de Gaza. Sunt tot timpul bombardamente. O parte dintre rachete cad în împrejurimea noastră şi o parte reuşeşte armata să le explodeze în aer. Dar totdeauna avem un cod roşu şi atunci trebuie repede să fugim într-un loc care este mai închis, nu lângă geamuri, să ne ascundem acolo", spune Pnina Nedivi, care deţine o companie de iluminat stradal în Ashkelon.

"Data trecută când au fost bombardamente, au căzut (rachete) în casa fratelui meu şi n-a fost plăcut, te bagă în spaimă!", îşi aduce ea aminte.

Pnina Nedivi se plânge că "în fiecare zi, nu poţi să ieşi la lucru. Trebuie să ai grijă, cine are copii mici, trebuie să-i ţină acasă, să aibă grijă de ei. Toţi oamenii spun că acum nu mai putem lăsa Hamasul să facă ce vrea el şi că ne costă... spaima, faptul că nu putem să lucrăm câteodată şi că trebuie să avem grijă de copiii noştri".

Comenteaza