Medici greci, arestaţi în România pentru trafic de ovule

Medici greci, arestaţi în România pentru trafic de ovule
Şefii Clinicii Athena din Timişoara, cea mai mare din vestul ţării, vindeau ovule pe piaţa neagră şi furnizau mame purtătoare pentru cuplurile infertile, dar bogate din ţară şi din Occident.

Tinerele care donau ovule, majoritatea de origine rromă, primeau 300 de euro, iar de multe ori prelevarea ovulelor se făcea fără știrea pacientelor. Ovulele se luau de la femei care vizitau clinica pentru că doreau să încerce fertilizarea in vitro.

Drept urmare, încă de la prima oră a zilei de ieri au avut loc percheziţii la domiciliul directorulului de origine greacă a spitalului Athena, Giatras Konstantinos, urmând ca apoi să fie dus la spital unde s-au continuat căutările. Prin aceeași procedură au trecut și doctorul grec Charikleia Pappa, medic primar obstetrică- ginecologie specialist în Fertilizare in vitro (FIV), cu o experiență de 10 ani în domeniu, dr. Carmen Ciontu, respectiv dr. Lavinia Stelea, specializată și ea în FIV.

Aceştia au fost prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă, sub acuzaţia de constituire de grup infracțional organizat, trafic internațional de celule umane și evaziune fiscală. În această dimineaţă, Giatras Konstantinos, principalul acționar și directorul spitalului Athena, şi medicul biolog Charikleia Pappa, de asemenea cetăţean grec, au fost duşi în arestul Poliţiei Timiş, pe numele lor fiind emise ordonanţe de reţinere pe 24 de ore pentru trafic de celule umane.

Traficul de ovule, deşi este ilegal în România, constituie o afacere înfloritoare.

 

Comenteaza