Niculescu cere socoteală Comisiei Europene în scandalul Bacalaureatului din Franţa

Niculescu cere socoteală Comisiei Europene în scandalul Bacalaureatului din Franţa
Europarlamentarul clujean Rareş Niculescu cere Comisiei Europene socoteală în scandalul Bacalaureatului din Franţa, unde candidaţilor li s-a cerut să rezolve problema unui comerciant care doreşte să îşi protejeze marca "de falsificatorii români".

 

Niculescu a adresat Comisiei Europene o întrebare scrisă cu privire la subiectul despre care spune că este "rasist și discriminator". În document, Niculescu cere Comisiei să precizeze ce măsuri are în vedere, în cadrul politicilor sale, pentru a descuraja atitudinile de acest tip, care sunt "bazate pe discriminare și de natură să inducă conflicte între națiunile Uniunii Europene".

"Propunerea subiectului menționat are ca efect stimularea xenofobiei în cadrul sistemului de învățământ public din Franța", spune Niculescu, adăugând că va ridica acest subiect în cadrul ședinței în plen a Parlamentului European, care va începe în 2 iulie la Strasbourg.

"Gafa autorităților franceze nu este fără precedent: în februarie 2010, în mai multe trenuri a fost afişat un anunţ cu următorul conţinut: „În ultimele săptămâni, românii au produs îngrijorare. Într-adevăr, au fost constatate numeroase furturi de bagaje. Vă cerem să fiţi mult mai atenţi. De asemenea, toate faptele românilor trebuie semnalate către PCNS" (organismul pentru securitate naţională în cadrul SNCF)", subliniază Niculescu, adăugând că, ulterior, SNCF a prezentat o scrisoare de scuze.

De asemenea, actualul președinte al Franței, François Hollande, a gafat la începutul acestui an declarând că rromii trebuie să rămână "acolo unde trebuie să trăiască, în România".

Vezi aici despre ce e vorba în proba de la Bacalaureatul din Franţa

Comenteaza