NOAPTEA MINŢII: A dat foc la 5 case „pentru că îi plăcea să vadă intervenţia pompierilor"

NOAPTEA MINŢII: A dat foc la 5 case „pentru că îi plăcea să vadă intervenţia pompierilor"

O soţie de pompier, în vârstă de 37 de ani, a fost arestată pentru 30 de zile, după ce din iulie și până în noiembrie a incendiat 5 case.

Cinci incendii au izbucnit la mai multe imobile de pe strada Crișului din Sebiș, judeţul Arad, în perioada iulie – noiembrie. Polițiștii au început cercetările, iar vinovată se pare că ar fi o femeie de 37 de ani care locuia în vecinătate, transmite aradon.ro

„În urma acestor incidente, nu au fost rănite persoane, dar au fost cauzate pagube materiale în valoare totală de aproximativ 200.000 de lei. În toate cauzele au fost întocmite dosare penale pentru distrugere și distrugere din culpă, conturându-se suspiciunea rezonabilă că incendiile ar fi fost provocate de o persoană.

În urma investigațiilor efectuate de polițiștii orașului Sebiș, s-a stabilit că o femeie de 37 de ani, din localitate, care domiciliază în proximitatea imobilelor distruse, ar fi provocat incendiile. În baza probatoriului administrat, la data de 17 Noiembrie a.c., femeia a fost reținută pentru 24 de ore.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonţ a dispus arestarea preventivă a femeii, pentru 30 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere în formă continuată, distrugere și distrugere din culpă”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Arad.

Expertiza psihiatrică cerută de procurori a constatat că femeia avea „discernământ diminuat”, conform Agerpres. La audieri, aceasta a declarat că a făcut aceste gesturi „pentru că îi plăcea să vadă intervenţia pompierilor pentru stingere”. Aceasta chiar a fost prezentă chiar la stingerea incendiilor provocate la locuinţele vecinilor. Anchetatorii spun că soțul suspectei, care este pompier și a participat la stingerea unora dintre incendii, nu are legătură cu ceea ce făcea soția sa.

Comenteaza