Nou atac la Paris: Schimb de focuri şi luare de ostatici într-un magazin. Atacatorul este cel care a ucis ieri o poliţistă

Nou atac la Paris: Schimb de focuri şi luare de ostatici într-un magazin. Atacatorul este cel care a ucis ieri o poliţistă
Un schimb de focuri a izbucnit vineri la Vincennes, o zonă situată la periferia estică a Parisului, într-o băcănie cu alimente cuşer, unde ar avea loc şi o luare de ostatici, relatează Le Figaro în ediţia online. Cel puţin cinci persoane ar fi ţinute ostatice în magazinul cu alimente coşer atacat la Vincennes, la periferia estică a Parisului, potrivit unei surse din poliţie.

Sursa din poliţie a precizat că agresorul de la Vincennes este autorul atacului de joi de la Montrouge, soldat cu moartea unei poliţiste. "Este extrem de periculos (...). Este echipat cu două puşti de asalt", a adăugat sursa.

"Ştiţi foarte bine cine sunt", le-a spus atacatorul poliţiştilor care îl încercuiesc.

Parchetul antiterorist va demara o anchetă în acest caz, iar preşedintele François Hollande i-a cerut ministrului de Interne Bernard Cazeneuve să se deplaseze la locul atacului.

Traficul a fost parţial întrerupt pe linia 3 a tramvaiului parizian, în zona Porte de Vincennes, "ca măsură de securitate", în contextul schimbului de focuri care a izbucnit în acest cartier, a anunţat RATP pe Twitter.

Elevii unui colegiu situat în zona Porte de Vincennes sunt în siguranţă, potrivit site-ului instituţiei. "Elevii sunt în siguranţă în interiorul instituţiei", scrie pe site-ul liceului.

Bărbatul era înarmat cu două mitraliere, a precizat un delegat al sindicatului Unitatea SGP FO, Rocco Contendo.

Potrivit unui reprezentant al sindicatului Alliance, bărbatul a rănit două persoane, după care s-a baricadat în magazin.

Un reprezentant al Partidului de stânga, Raquel Garrido, a scris despre acest incident armat pe Twitter: "Agitaţie la Porte de Vincennes. Poliţişti cu veste antiglonţ evacuează pe toată lumea. Operaţiune în curs".

 

Comenteaza