Nou cutremur în România cu magnitudine 4.3

Nou cutremur în România cu magnitudine 4.3

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a transmis marţi seara că a fost înregistrat un nou cutremur, tot în zona Aradului. 

Seria seismelor a început luni seară și a continuat până marți. Un nou cutremur cu magnitudinea 4,3 a avut loc marți, la ora locală 19:15, în judeţul Arad, la o adâncime de 6.8 km. Cutremurul s-a produs la 18km SE de Arad, 46km NE de Timisoara, 71km SE de Bekescsaba, 94km N de Reşiţa, a anunţat INCDFP. 

Potrivit catalogului cutremurelor, în ultimele 200 de ani, în Arad s-au înregistrat cel puțin patru cutremure cu magnitudinea peste 5 - ultimul în 1978.

Amintim că seismul de luni seara, de la ora 20:46, produs tot în zona Aradului, a fost resimţit serios şi la Cluj-Napoca, iar oamenii au spus că au încercat o senzaţie foarte ciudată, în momentul în care au simţit că nu au absolut niciun control în acel moment.

Cel mai semnificativ cutremur de anul acesta din ţara noastră s-a produs în zona Olteniei în 14 februarie şi a avut o intensitate de 5,7 pe Richter, fiind urmat de sute de replici.

Citeşte şi: Clujenii, despre cutremurul de luni seara: "Dansau paharele pe tavă singure" / "Senzaţie foarte ciudată. Te zgâlţâie, vibrează şi nu ai absolut niciun control"

Citeşte şi: CUTREMUR în România. La Cluj-Napoca s-a simțit puternic la etajele superioare

Comenteaza