Nouă migranți au fost descoperiți la Nădlac, ascunși printre saci de orez și semințe de floarea soarelui

Nouă migranți au fost descoperiți la Nădlac, ascunși printre saci de orez  și semințe de floarea soarelui
| Foto: economica.net

Nouă migranţi din Afganistan au fost prinşi, încercând să iasă ilegal din ţară prin vama Nădlac, ei fiind descoperiţi ascunşi în două camioane de marfă, printre saci cu orez şi seminţe de floarea-soarelui.

Unul dintre camioane era condus de un bulgar în vârstă de 49 ani, care transporta seminţe de floarea-soarelui în Germania. Poliţiştii de frontieră arădeni au verificat remorca şi au găsit cinci persoane ascunse.

"În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, trei minori, cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani, şi doi adulţi în vârstă de 25 şi 28 de ani", pecizează un comunicat de presă transmis, joi, de Poliţia de Frontieră Arad.

Al doilea camion era condus de un român în vârstă de 44 ani, care transporta în Italia saci cu orez. Şi în acest caz, poliţiştii de frontieră au descoperit, în interiorul compartimentului de marfă, patru cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 17 şi 24 de ani.

Toţi cei nouă migranţi sunt solicitanţi de azil în România şi au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei. Ei sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferii, pentru trafic de migranţi.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza