ŞOCANT: 2 elevi, obligați de un coleg să își bage capul în WC

ŞOCANT: 2 elevi, obligați de un coleg să își bage capul în WC
| Foto: https://ziaruldebacau.ro/

Imagini șocante au apărut pe rețelele sociale în care doi elevi de la aceeaşi scoală erau obligați să își bage capul în vasul de toaletă. Videoclipul a stârnit revoltă, iar poliţia l-a reţinut pentru 24 de ore pe agresorul de 15 ani care nu se afla la prima abatere. 

Totul s-a petrecut la Colegiului Tehnic "Dumitru Mangeron" din municipiul Bacău, unde un adolescent i-a agresat şi umilit pe alţi colegi de liceu. Videoclipul cu agresorul s-a viralizat, iar abia apoi autorităţile au luat atitudine. 

„În urma probatoriului administrat, polițiștii au luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, a tânărului de 15 ani, bănuit de comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Totodată, facem precizarea că, atât polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, cât și cei ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității desfășoară activități preventive în unitățile de învățământ de pe raza întregului județ, pe tot parcursul anului școlar, în vederea preîntâmpinării unor evenimente negative în rândul elevilor”, anunță Poliția Bacău, transmite ziaruldebacau.ro

În paralel cu ancheta poliţiştilor, şi conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău face propria anchetă şi desfăşoară verificări în acest caz.

Şi prefectul din Bacău spune că agresiunea de la liceul „Mangeron” trebuie să fie mai mult decât un semnal de alarmă. „Violența este inacceptabilă, iar violența în școli este cu atât mai condamnabilă & intolerabilă”, a declarat pentru ziaruldebacau.ro prefectul județului Bacău, Lucian Bogdănel.

Bullying-ul în şcoli a luat amploare în ultimii ani. Bullying-ul este definit ca fiind un comportament ostil/de excludere și de luare în derâdere a cuiva, de umilire. Termenul poate fi asociat cu intimidare, terorizare, brutalizare. Bullying-ul nu presupune existența unui conflict bazat pe o problemă reală, ci pe dorința unor persoane de a-și câștiga puterea și autoritatea, punându-i pe alții într-o lumină proastă.

Comenteaza