Occidentul, tot mai pesimist: „Urmează războiul”

Occidentul, tot mai pesimist: „Urmează războiul”
Cei mai importanţi lideri ai Europei, Angela Merkel şi Francois Hollande, par să fi bătut de pomană drumul Moscovei, Vladimir Putin pare de neînduplecat. Comandantul suprem al NATO în Europa vorbeşte de implicarea militară a alianţei nord-atlantice.

Cancelarul german nu crede că soluţiile propuse de cei doi lideri vest-europeni pentru rezolvarea paşnică a conflictului armat din Ucraina „ţarului" de la Kremlin au vreo şansă. „După discuţiile avute ieri la Moscova, pe care eu şi preşedintele francez le-am avut, nu este sigur că vor funcţiona", a afirmat Merkel, citată de hotnews.ro. Nici preşedintele Franţei nu este mai optimist după întrevederea cu Putin. „Dacă nu reuşim să găsim nu doar un compromis ci un acord de pace durabil, ştim foarte bine ce fel de scenariu va fi. Are un nume, se cheamă război", a declarat Hollande, potrivit aceleiaşi surse.

Mai mult, comandantul forţelor NATO din Europa, generalul Philip Breedlove, nu ezită să vorbească de implicarea militară a alianţei nord-atlantice. „Nu cred că trebuie să excludem opţiunea militară", a spus Breedlove. El a precizat, însă, că se referă doar la furnizarea de tehnică militară forţelor armate ale Ucrainei şi nu la participarea în conflict cu trupe, în condiţiile în care generalul NATO a calificat drept „complet inacceptabile" soluţiile de pace avansate de liderul de la Kremlin.

 

Comenteaza