Orașul din România unde o casă se vinde cu 2.500 de euro

Orașul din România unde o casă se vinde cu 2.500 de euro
| Foto: fanatik.ro

Mai multe locuințe din zonele Bacău și Suceava se vând la prețuri foarte mici. Proprietarii fac acest lucru din motive personale.

În condiţiile în care în zona ultracentrală a marilor oraşe un metru pătrat poate ajunge la un preţ de 2.500 de euro, un sucevean îşi scoate la vânzare pentru acest preţ întreaga casă părintească.

Este vorba despre o locuinţă din lemn, veche de aproape o sută de ani, aflată chiar în municipiul reşedinţă de judeţ, însă proprietarul nu intenţionează să vândă şi terenul dimprejur, fapt ce ar putea face dificilă tranzacţia.

În atari condiţii, este de presupus că potenţialul cumpărător nu ar fi neapărat interesat să locuiască acolo, ci mai ales de lemnul din care este construită locuinţa.

„Vând casa veche 80-90 de ani! Se vinde doar casa (pentru lemn) fără teren!!”, se arată în anunț, însă la preţul de vânzare, aproximativ 12.500 lei, ar trebui să fie vorba de cel puţin 15 metri cubi de lemn.

Nu mai departe de anul trecut, autorităţile din comuna băcăuană Gura Văii au scos la vânzare 129 de case construite în perioada 2005-2006, preţul de pornire a licitaţiei fiind de 250 de euro. Unele dintre acestea au fost vândute apoi cu preţuri între 250 şi 1.250 de euro.

Pe de altă parte, tot în categoria sută la sută lemn, ca în anunţul din Suceava, la Oradea este pusă în vânzare o cabană, care se predă la cheie împreună cu un sistem fotovoltaic. Preţul este de 5.000 de euro, potrivit fanatik.ro.

 

 

Comenteaza