Peste 30 de primari din Ungaria vor primi steaguri secuieşti, joi, la Budapesta

Peste 30 de primari din Ungaria vor primi steaguri secuieşti, joi, la Budapesta
Peste 30 de primari din Ungaria vor primi, joi, la Budafok-Tétény (un sector al Budapestei - n.r.), steaguri secuieşti, anunţă, marţi, într-un comunicat comun, parlamentarul Németh Zoltán (Fidesz) şi primarul Szabolcs Attila (Fidesz-KDNP), potrivit MTI.

Potrivit MTI, în comunicat se menţionează că, joi, la Primăria Budafok-Tétény va avea loc înmânarea festivă a steagurilor secuieşti, pe care, în numele localităţilor, le vor primi primarii şi viceprimarii.

Semnatarii comunicatului reamintesc că în 28 ianuarie au îndemnat administraţiile locale din Ungaria să-şi exprime sprijinul faţă de localităţile şi primarii din Ţinutul Secuiesc.

"Iniţiativa Budafok-Tétény a fost primită cu inima deschisă" şi peste 50 de localităţi din Ungaria s-au alăturat apelului de solidaritate, se mai precizează în documentul citat de MTI.

Fundaţia "Tisztességes Választásért" ("Pentru alegeri corecte") a dat 50 de steaguri administraţiei din Budafok-Tétény pentru a le da mai departe primarilor.

Secretarul de stat în MAE ungar Nemeth Zsolt afirma, în urmă cu o săptămână, că maghiarii din Transilvania sunt supuşi unei agresiuni simbolice şi, prin urmare, maghiarii din Ungaria trebuie să răspundă, arborând steagul Ţinutului Secuiesc.

 

Etichete
Comenteaza