Peste 5.800 de străini locuiesc în Cluj. Din ce ţări provin

Peste 5.800 de străini locuiesc în Cluj. Din ce ţări provin
Peste 5.800 de cetăţeni străini, proveniţi din 106 ţări ale lumii, locuiesc în prezent în Cluj.

Cei mai mulţi străini aflaţi în judeţul Cluj provin din: Franţa (695), Republica Moldova (584), Italia (562), Germania (434) şi Tunisia (382).

În ceea ce priveşte admisia în România, până la finele lunii martie au fost depuse spre avizare un număr de 41 de invitaţii, dintre care 27 au fost aprobate, 10 fiind respinse, celelalte rămânând în curs de soluţionare.

În aceeaşi perioadă au fost primite 495 cereri prin care s-a solicitat prelungirea dreptului de şedere temporară sau permanentă, înregistrarea rezidenţei temporare sau aprobarea rezidenţei permanente în România, schimbare reşedinţei, cereri de reîntregire a familiei, invitaţii etc., dintre care 281 au fost depuse de cetăţeni ai statelor terţe şi 214 de cetăţeni ai spaţiului UE şi SEE şi au fost emise 490 documente care atestă rezidenţa pe teritoriul României.

De asemenea, au fost primite 17 cereri pentru emiterea de autorizaţii de muncă, pentru lucrători angajaţi sau detaşaţi, fiind eliberate 13 autorizaţii de muncă, patru solicitări fiind respinse.

30 de străini cu şedere ilegală în Cluj

În primul trimestru al anului 2014, poliţiştii Serviciului pentru Imigrări al judeţului Cluj au depistat, cu şedere ilegală în România, un număr de 30 de cetăţeni străini, dintre care pentru 14 a fost reglementat dreptul de şedere, ceilalţi 16 fiind îndepărtaţi de pe teritoriul României. Totodată, aceştia au fost sancţionaţi contravenţional, fiind aplicate amenzi în suma totală de 34.700 lei şi 3 avertismente.

Cei 16 de cetăţeni străini, menţionaţi mai sus, au fost îndepărtaţi de pe teritoriul României, prin emiterea de Decizii de Returnare, iar în 4 cazuri s-a dispus şi măsura interzicerii intrării în România pe perioade între 6 luni si 1 an.

 

Comenteaza