Ponta la Cluj despre scandalul drapelului secuiesc: „Nu e o problemă între România şi Ungaria, e o problemă politică a guvernului maghiar" VIDEO

Ponta la Cluj despre scandalul drapelului secuiesc: „Nu e o problemă între România şi Ungaria, e o problemă politică a guvernului maghiar
Premierul Victor Ponta a calificat recentele evenimente din Ungaria legate de steagul Ţinutului Secuiesc drept provocări, la care România nu trebuie să răspundă.

 „Sunt absolut convins că toate aceste lucruri sunt provocări, e vorba de o problemă internă a Ungariei, unde FIDESZ (partidul de guvernământ - n.red.) se pregăteşte de alegeri. Minoritatea maghiară din România n-are nevoie să fie folosită de propaganda de la Budapesta. Guvernul României va avea, în continuare, o poziţie fermă, dar nu va răspunde la provocări. Nu e o problemă între România şi Ungaria, e o problemă politică a guvernului ţării vecine", a afirmat Ponta.


Victor Ponta a fost prezent astăzi la Cluj la titlul de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii "Babeş-Bolyai" către fostul comisar european pentru integrare, Gunter Verheugen.

Vezi mai jos declaraţia premierului pe temă:

Comenteaza