Predoiu i-a băgat în şedinţă pe șefii din MAI. Poliţia Română e în picaj la capitolul credibilitate

Predoiu i-a băgat în şedinţă pe șefii din MAI. Poliţia Română e în picaj la capitolul credibilitate
| Foto: Facebook.com/Guvernul României

După ce a fost mediatizat cazul accidentului mortal provocat de colonelul în rezervă Constantin Păun fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bucureşti (BCCO), ministrul de Interne, Cătălin Predoiu a făcut şedinţă cu şefii din MAI. 

Pe şoselele patriei mor sau sunt accidentaţi grav oameni de şoferi drogaţi sau băuţi. Unii dintre şoferi sunt angajaţi sau foşti angajaţi din instituţiile care se presupune că duc lupta cea dreaptă împotriva criminalităţii.

În accidentul de la 2 Mai, tânărul fusese oprit iniţial chiar de şeful IPJ Clonstanţa de la Rutieră, dar tânărul a fost lăsat să plece, iar ore mai târziu a ucis oameni. În cazul Popeşti Leordeni accidentul a fost ţinut departe de ochii presei aproape 24 de ore, aşa că imaginea Poliţiei Române a devenit tot mai şifonată

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a avut, marţi, o şedinţă cu conducerile structurilor de ordine publică din Ministerul Afacerilor Interne în care a cerut măsuri pentru eliminarea cauzelor care au favorizat producerea unor incidente extrem de grave în care au fost implicaţi angajaţi MAI. Predoiu s-a referit la neglijenţe din partea personalului, slaba pregătire profesională, lipsa de combativitate şi carenţe la nivel managerial, relatează News.ro, citat de digi24.ro

Cătălin Predoiu a menţionat "neglijenţe din partea personalului, slaba pregătire profesională, lipsa de combativitate şi abordare proactivă în desfăşurarea misiunilor şi îndeplinirea atribuţiilor, carenţe la nivel managerial”, se arată în comunicat.

Ministrul a cerut „o nouă atitudine faţă de profesie, faţă de muncă, faţă de cetăţean”. „Este nevoie de mai multă implicare. Vă îndemn să vă recâştigaţi statutul pe care îl meritaţi în cadrul comunităţii. Lipsurile de orice fel nu sunt o scuză pentru a nu ne face datoria faţă de cetăţeni”, a spus ministrul.

Comenteaza