Românii, ameninţaţi de extremiştii maghiari: "Vă decapităm!"

Românii, ameninţaţi de extremiştii maghiari:
Extremistii maghiari ies în evidenţa înaintea meciului dintre Ungaria şi România, programat, astăzi, de la ora 21:30, la Budapesta, în preliminariile CM 2014.

În încercarea de a promova evenimentul, extremiştii maghiari au răspândit un afis cu un mesaj violent. "Vă decapităm!" - scrie pe afisul realizat de maghiari, în care un extremist îmbrăcat în culorile Ungariei, având un topor în mână, priveşte ameninţător, relateată realitatea.net.

De asemenea, numele României este scris cu litere mici, în timp ce cel al Ungariei cu litere mari.
Ungurii se vor încălzi înaintea meciului cu Romania cu un concert al unei formaţii rock, care va începe la ora locală 18:30.

Ungaria-România, meci din preliminariile pentru Cupa Mondială din 2014, se va disputa astăzi, de la ora 21:30, şi va fi transmis în direct de TVR 1 şi TVR HD.

Scandalul diplomatic a fost declanşat de fanii Rapidului care au incendiat steagul Ungariei în timpul meciului de la Cluj, cu CFR.

Premierul Victor Ponta a criticat dur aceste evenimente. Liga a sancţionat clubul giuleştean cu doar 30.000 de lei, plus o etapă cu porţile închise, suma fiind cu 10.000 de lei mai mică decât amendat primită de „U", spre exemplu, pentru incidentele minore de la partida, din deplasare, de la Braşov.

Printr-un comunicat oficial, UDMR cere pedeapsa cu închisoarea pentru cei vinovaţi, iar Federaţia Maghiară de Fotbal avertizează că pentru incidente asemănătoare echipa sa naţională a fost pedepsită de FIFA şi UEFA.

Comenteaza