De ce s-a înrolat un român din Cugir în Legiunea Străină a Ucrainei şi luptă împotriva ruşilor

De ce s-a înrolat un român din Cugir în Legiunea Străină a Ucrainei şi luptă împotriva ruşilor
| Foto: ziarulunirea.ro

Un bărbat din județul Alba s-a înrolat în Legiunea Străină a Ucrainei şi luptă împotriva invadatorilor ruși. Acesta a explicat motivul pentru care a făcut această alegere.

Tony este porecla unui bărbat de 37 de ani, născut în Cugir, care s-a alăturat Legiunii Internaționale de Luptă pentru Ucraina (Legiunea Străină a Ucrainei). Acesta a povestit pentru ziarul „Unirea” despre războiul de la granițele României, trăit pe viu, cu arma în mână, în luptele cu trupele rusești, care au invadat țara vecină pe 24 februarie.

Impresionat de drama poporului ucrainean invadat de cotropitorii ruși, s-a dus mai întâi ca voluntar în Vama Isacea, din județul Tulcea, cu intenția de a trece apoi granița, ca să lupte pentru Ucraina.

Timp de o lună, și-a oferit sprijinul pentru organizațiile neguvernamentale și autoritățile locale la primirea refugiaților fugiți din calea războiului din Ucraina.

Motiv puternic pentru care Tony a luat hotărârea radicală de a se înrola voluntar în Fight for Ukraina International Legion (F.U.I.L.) este acela că ruşii omoară civili. 

„Acesta nu este un război corect. Într-un război se luptă o armată cu altă armată, nu se luptă militarii împotriva civililor. Iar dacă Ucraina cade în mâinile rușilor, următoarea țară invadată ar putea fi România”, a declarat românul.

Citeşte întreaga poveste a românului din Cugir care luptă împotriva ruşilor în Legiunea Străină a Ucrainei AICI

Comenteaza