Scandal diplomatic la nivel înalt între România şi Ungaria. Ce spun liderii politici din Cluj VIDEO

Scandal diplomatic la nivel înalt între România şi Ungaria. Ce spun liderii politici din Cluj VIDEO
Scandal diplomatic la nivel înalt între România şi Ungaria. Secretarul de stat în Ministerului de Externe de la Budapesta, Nemeth Zsolt, a cerut ca toţi primarii din Ungaria să arboreze steagul Ţinutului Secuiesc. Oficialul ungar a acuzat "agresiunea simbolică" la care ar fi supuşi maghiarii din România. Declaraţiile au fost etichetate de premierul Victor Ponta drept "obrăznicie".

La Cluj, liderii USL consideră inoportună intervenţia oficialilor de la Budapesta. "Unde-i lege, nu-i tocmeală; ar trebui să înţeleagă acest lucru", spune Remus Lăpuşan, preşedinte PSD Cluj.

Fostul senator UDMR Eckstein Kovacs Peter e convins că acest scandal e unul întreţinut şi abate atenţia opiniei publice de la subiecte importante cum ar fi dezbaterea bugetului pe 2013.

Amintim, Nemeth Zsolt a lansat ideea arborării steagului Ţinutului Secuiesc pe primăriile din Ungaria după ce la ceremonia de învestire a noului prefect de Covasna acelaşi steag a fost scos din sala de protocol unde s-a desfăşurat evenimentul.

Comenteaza