Video Scene cumplite: Atac violent al unui urs "tranchilizat". Omul fuge de câteva ori, iar ursul îl pune la pământ

Scene cumplite: Atac violent al unui urs "tranchilizat". Omul fuge de câteva ori, iar ursul îl pune la pământ
| Foto: captura video - AJVPS Neamt Facebook

Primul studiu din ultimii opt ani care măsoară populaţia urşilor la noi în ţară arată că populaţia de urs brun în România este estimată a fi între 7.536 şi 8.093 de exemplare. Densitatea medie este 11 exemplare la 100 de kilometri pătraţi, arată adevarul.ro

Scene cumplite au fost filmate în judeţul Neamţ cu un vânător care fost atacat sâmbătă, 5 august, de urs. Vânătorul încercat să salveze fiara dintr-un gard unde rămăsese blocată. Ursul, odată ce a scăpat din prinsoare, a sărit spre salvator.

Ceea ce nu se ştia iniţial din filmare este că animalul fusese tranchilizat, dar acesta s-a trezit. Imaginile violente, în care se observă cum bărbatul e pus la pământ de fiară, însă se ridică şi încearcă în repetate rânduri să scape de agresiunea ursului. Scenele au fost postate, luni, pe pagina de Facebook a Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Neamţ.

"Acest caz nefericit petrecut în Poiana Teiului este un semnal de alarmă pentru toată lumea, mai ales pentru instituțiile care ar trebui să prevină astfel de evenimente. Pe această cale, FELICITĂM pe domnul ANDRONIC MIHAI, paznic de vânătoare pe fondul 19 Dreptu din cadrul AJVPS Neamt pentru prezența de spirit pe care a avut-o, salvând viața acelei persoane", transmit cei de la AJVPS Neamţ. 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ a anunţat, sâmbătă, că a fost semnalată prezenţa unui urs între localităţile Chiriţeni şi Poiana Largului, în comuna Poiana Teiului şi a fost emis şi un mesaj RO-Alert pentru locuitorii din zonă.

În acest context, este esențial ca cetățenii să evite apropierea de animale sălbatice, să nu le hrănească și să raporteze imediat astfel de întâmplări la numărul de urgență pentru a asigura o intervenție rapidă și profesionistă din partea echipajelor specializate, transmit autorităţile. 

Cei care au văzut filmarea spun că ar fi trebuit să fie postată cu sunet... "poate se mai trezeau din "somn" unii care cred ca ursul din pădure e la fel cu ăla din desene!", iar alţii se plâng de faptul că în țara noastră "fiarele sălbatice au drepturi mai multe decât oamenii". 

Comenteaza