Schulz felicită România pentru progresele înregistrate în controlul la frontiere

Schulz felicită România pentru progresele înregistrate în controlul la frontiere
Preşedintele PE, Martin Schulz, a declarat, în Parlament, că felicită România pentru că a transpus toate instrumentele Schengen şi pentru progresele înregistrate la controlul la frontiere şi a arătat că PE se va angaja într-o mai bună integrare a ţării noastre în UE.

Schulz a afirmat că PE a fost un susţinător al aderării României în UE, deşi au existat voci care nu susţineau această idee şi că PE s-a pronunţat în favoarea primirii ţării noastre în Schengen.

"Cunoaşteţi că PE, în rezoluţia sa din 13 octombrie 2011, s-a pronunţat în favoarea primirii dumneavoastră în spaţiul Schengen. România, vreau să subliniez, a transpus toate instrumentele Schengen şi aş dori să vă felicit pentru progresele înregistrate în domeniul controlului la frontieră", a spus Martin Schulz în faţa parlamentarilor români.

El a adăugat că România supraveghează o mare parte din frontierele exterioare şi are graniţe cu Serbia, Ucraina, R.Moldova şi Marea Neagră.

"Este bine ca cetăţenii să vadă că aceste lucruri sunt luate foarte în serios. PE se va angaja într-o mai bună integrare a ţării dumneavoastră în UE", a adăugat Schulz.

 

Comenteaza