Site-ul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică, ţinta unui atac cibernetic

Site-ul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică, ţinta unui atac cibernetic

Site-ul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică a fost ţinta unui atac cibernetic în noaptea de marţi spre miercuri.

Site-ul DNSC a fost ţinta unui atac cibernetic, fără însă să-i fie afectată funcţionarea, a declarat ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan.

"În cursul nopţii, între ora 1,00 şi 7,00 dimineaţa, site-ul Directoratului Naţional pentru Securitate Cibernetică a fost atacat cu o pondere de aproximativ 18.000 de accesări pe secundă. În momentul de faţă, efectele sunt unele nule pentru site-ul DNSC. Nu au fost copiate fişiere, nu a fost adus într-o stare nefuncţională site-ul, el funcţionează şi este protejat ", a declarat Bogdan Ivan, miercuri, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Ministrul a precizat că România se confruntă zilnic cu 25.000 de atacuri cibernetice. Hackerii au pus în practică o operațiune de "flooding": inundare prin mii de accesari ale site-ului până acesta s-a blocat.

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) este una dintre instituțiile naționale responsabile cu prevenirea atacurilor cibernetice pe teritoriul României. De asemenea, DNSC este responsabilă și cu descoperirea autorilor unor atacuri cibernetice.

Amintim că marți, 30 ianuarie, baza de date a Camerei Deputaților a fost spartă de hackeri, după o breșă de securitate. Potrivit unor surse oficiale, hackerii - care ar fi obținut o serie de informații confidențiale - ar fi cerut o răscumpărare de peste 30.000 de euro echivalentul în Bitcoin pentru a șterge datele.

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Gruia-Ivan, a spus că hackerii au extras date de aproximativ 250 de Gigabytes - o parte documente personale, o parte date referitoare la dispozitivele electronice ale parlamentarilor.

Au fost accesate documente personale ale deputaților, mai exact cărțile de identitate ale acestora. Printre parlamentarii cărora le-au fost accesate datele se numără și premierul Marcel Ciolacu și președintele Camerei Deputaților, Alfred Simonis.

Comenteaza