Schimb valutar de un sfert de milion de euro, cu sute de bancnote FALSE introduse în bancomate

Schimb valutar de un sfert de milion de euro, cu sute de bancnote FALSE introduse în bancomate
| Foto: sursa: DIICOT - via digi24.ro

O unitate bancară din România ar fi fost prejudiciată cu aproximativ 240.000 de euro, prin încărcarea în bancomate, pe parcursul a 3 zile, a 486 de bancnote, în valoare de 500 de euro, falsificate.

Patru percheziţii au avut loc miercuri dimineaţă, în Bucureşti într-un dosar vizând punerea în circulaţie de bancnote de 500 de euro falsificate, transmite digi24.ro

DIICOT face percheziții după ce bancomatele unei bănci au fost încărcate cu bani falși. Mai precis este vorba despre aproximativ 240.000 de euro în bancnote de 500 de euro falsificate.

Bancnotele erau foarte bine realizate de infractori, doar 6 bancnote din cele 486 au fost respinse de aparate, restul au fost primite fără ca sistemul de verificare să le identifice ca bancnote false. 

Bancnotele fac parte dintr-un tip de fals foarte periculos, cunoscute la nivel european atât pentru calitatea superioară a contrafacerii, cât şi pentru faptul că sunt imposibil de detectat cu ochiul liber.

”La data de 3 mai a.c., poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate - Oficiul Naţional Central pentru Combaterea Falsului de Monedă, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au efectuat 4 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, punere în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune”, anunţă IGPR, într-un comunicat de presă. 

Comenteaza