Tânărul înjunghiat la Craiova s-a trezit din comă. Nu ştie că prietena lui a murit / Declaraţiile criminalului din Grădina Botanică NU stau în picioare

Tânărul înjunghiat la Craiova s-a trezit din comă. Nu ştie că prietena lui a murit / Declaraţiile criminalului din Grădina Botanică NU stau în picioare
| Foto: Gazeta de Sud

Adolescentul care a ucis o fată și a rănit grav un tânăr, în Grădina Botanică din Craiova a susţinut că agresiunea ar fi pornit de la tânărul care este internat în spital. Acesta din urmă a ieşit din comă, iar primele sale declaraţii demontează spusele criminalului de 17 ani.

Tânărul înjunghiat la Craiova s-a trezit și a făcut declarații pe patul de spital care demontează afirmațiile criminalului. Victima le-ar fi spus medicilor că stătea pe o bancă alături de prietena sa în momentul în care ar fi fost înjughiat în spate. Tânărul susține că nu știe motivele și nici nu îl cunoaște pe atacator, a transmis digi24.ro

Medicii craioveni au confirmat că tânărul de 19 ani a fost deconectat de la aparatul de ventilație, iar în acest moment pacientul respiră spontan. Surse medicale spun că băiatul ar fi reușit să spună câteva cuvinte. Emi nu știe că prietena lui, Melis, a murit, a transmis şi adevarul.ro

Procurorii doljeni au stabilit că atacatorul avea cuţitul într-un rucsac, iar acesta a folosit o mască și mănuși, fapte care dovedesc premeditare. Potrivit declarațiilor atacatorului, acesta susținea că nu își cunoștea victimele.

Avocatul criminalului a povestit varianta clientului cu privire la crimă. Acesta venise în Craiova unde s-a plimbat prin centrul orașului, apoi a ajuns în Grădina Botanică unde i-a văzut pe Meliss și Emi plimbându-se. "A spus că nu-i cunoștea pe cei doi. De trei ori l-am întrebat, și eu și doamna procuror. A zis că nu-i cunoștea. A trecut pe lângă ei, s-a uitat la fată insistent, fata s-a uitat la el, iar celălalt băiat care era cu fata i-a reproșat de ce o privește așa, i-a dat doi pumni în falcă și-n stomac.

Clientul meu a avut atunci un exces de furie, a deschis rucsacul, a scos mănușile și cuțitul. S-a dus după băiat, l-a doborât, l-a înjunghiat, după aceea s-a dus după fată pentru că îi era frică să nu spună ce a văzut. Asta a fost motivația lui. Și-a pus masca și a fugit spre ieșirea din spate a Grădinii Botanice", a declarat miercuri, 28 iunie, avocatul adolescentului de 17 ani. 

Reprezentanții Spitalului de Urgență din Craiova au transmis informaţii cu privire la starea pacientului: „Pacientul este în continuare în stare critică, cu prognostic rezervat, cu tratament complex şi susținut de terapie intensivă. În cursul zilei de azi s-a redus sedarea pentru o evaluare neurologică completă, s-a decis apoi deconectarea de la aparatul de ventilație mecanică, în condiții de siguranță.

La momentul actual, pacientul respira spontan, cu necesar suplimentar de oxigen, este permanent supravegheat și monitorizat, evoluția lui fiind imprevizibilă, aflându-se în continuare în zona de risc. Pacientul rămâne în continuare în stare critică, în zona de risc şi cu prognostic rezervat!”.

În timp ce tânrărul de 19 ani se luptă să rămână în viață, Melis, prietena lui de 14 ani va fi înmormântată sâmbătă la Cimitirul Sineasca din Craiova.

Comenteaza