Tentativă de omor la 15 ani. I-a tăiat gâtul unui alt adolescent din cauza unei postări pe reţelele sociale

Tentativă de omor la 15 ani. I-a tăiat gâtul unui alt adolescent din cauza unei postări pe reţelele sociale
| Foto: ebihoreanul.ro - antonio-mihincau-facebook

Un adolescent din Oradea a atacat un băiat după o ceartă şi l-a înjunghiat în zona gâtului. Acesta a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor pentru o perioadă de 24 de ore sub acuza de tentativă la omor.

Un incident de groază a avut loc miercuri seara, în Oradea. Doi adolescenţi, ambii în vârstă de 16 ani, s-au luat la harţă, iar unul dintre ei l-a tăiat pe celălalt cu un cuţit, în zona gâtului. Agresiunea s-a petrecut într-un parc de pe strada Agricultorilor din cartierul Nufărul, în apropiere de Mc Donald's, iar la locul incidentului au fost mobilizate echipaje de poliţie şi echipaje medicale. 

Potrivit martorilor, scandalul a fost declanşat de agresor (foto), despre care BIHOREANUL a aflat că se numeşte Antonio M., are 15 ani, şi este elev la Liceul Mihai Viteazul din Oradea. Acesta ar fi fost nemulţumit de o postare făcută pe reţelele de socializare de victimă, un băiat de 16 ani, elev la Liceul Traian Vuia, și s-ar fi certat. În timpul conflictului, scandalagiul a scos un cuţit şi l-a tăiat la gât, după care a fugit.

Cei doi adolescenți au avut un schimb de replici, în timpul cărora inculpatul i-a cerut victimei să îi ceară scuze în genunchi pentru că l-ar fi jignit. Întrucât băiatul a refuzat și a rămas în picioare, agresorul a pus mâna pe un briceag și l-a tăiat în zona gâtului, a transmis Agerpres. 

"Miercuri, 22 Iunie a.c., la ora 20.18, IPJ Bihor a fost sesizat prin SNUAU 112 că într-un parc de pe strada Agricultorilor din municipiul Oradea, a avut loc o altercaţie în urma căreia o persoană a suferit leziuni. Poliţiştii orădeni s-au deplasat cu operativitate la faţa locului, iar din primele investigaţii efectuate s-a stabilit că doi tineri din Oradea, ambii de 16 ani, care se cunoşteau, au avut un conflict spontan, pe baza unor discuţii care au degenerat, în urma căruia unul dintre ei i-a provocat celuilalt leziuni tăiate la nivelul gâtului", se arată într-o informare făcută de purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor, comisarul șef Alina Fărcuța.

Victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale, a mai precizat sursa citată. În informarea oficială se mai arată că în cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările vor continua sub coordonarea unui procuror, în funcţie de gravitatea leziunilor suferite de victimă.

„Agresorul i-a provocat o tăietură la gât. Echipa SMURD care l-a preluat a oprit sângerarea pe drum la spital dar tăietura a atins peretele carotidei, vasul de sânge care irigă creierul şi s-a produs un hematon. Există riscul ca acest hematom să comprime vasul, să oprească irigarea creierului”, a declarat, pentru BIHOREANUL, dr. Beres Zsolt, purtătorul de cuvânt al UPU/SMURD Bihor.

Potrivit surselor ebihoreanul.ro, agresorul a fugit de la locul faptei, iar echipajele de poliție au fost mobilizate pentru a-l găsi. Adolescentul a fost prins la scurt timp, arată aceleași surse, în Parcul Salca. Se pare că scandalul ar fi fost pornit de la agresor. 

Adolescentul din Oradea care, miercuri seară, a atacat un băiat după o ceartă şi l-a tăiat în zona gâtului a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor pentru o perioadă de 24 ore sub acuza de tentativă la omor.

"Suspectul a fost reţinut în zorii zilei de joi, în jurul orei 4. Din datele comunicate de procurorul anchetator, fapta a fost comisă în urma unui conflict spontan, suspectul i-a aplicat victimei o lovitură cu un cuţit tip briceag, provocându-i o plagă de aproximativ 10 centimetri, cu afectare vasculară", a declarat joi purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, prim-procurorul adjunct Miriam Mihai.

Potrivit sursei citate, ancheta în caz este în curs de desfăşurare. Procurora nu a putut confirma, deocamdată, dacă agresorul a fost sub influenţa unor substanţe interzise şi nici dacă acesta şi-a recunoscut fapta.

Comenteaza