TIR-uri cu peste 35 tone de deșeuri, oprite la graniță. De unde venea "marfa"

TIR-uri cu peste 35 tone de deșeuri, oprite la graniță. De unde venea "marfa"

Autorităţile din Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au blocat introducerea în ţară a două transporturi de deşeuri, în total peste 35 de tone, pentru că şoferii nu aveau documente legale de intrare în România.

Ambele automarfare erau conduse de cetăţeni români, care au declarat că transportă compresoare uzate şi panouri fotovoltaice de la diferite societăţi comerciale din Germania şi Italia pentru firme din România.

Şoferii nu au putut prezenta documentele necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare şi astfel autorităţile de control nu au permis intrarea pe teritoriul României a mijloacelor de transport şi a încărcăturii transportate.

„Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Arad din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau de fapt încărcate cu 35.300 kg de deşeuri, pentru care şoferii nu au prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse”, a informat, luni, Poliţia de Frontieră Oradea.

Autorităţile au dispus întoarcerea deşeurilor la expeditorii din cele două ţări.

loading...
Etichete
Comenteaza