Tragedia de la 2 Mai: Vlad Pascu nu este singurul vinovat. ”Şi mortul e de vină”, au decis anchetatorii

Tragedia de la 2 Mai: Vlad Pascu nu este singurul vinovat. ”Şi mortul e de vină”, au decis anchetatorii
| Foto: https://www.euronews.ro

În cazul lui Vlad Pascu, șoferul drogat care a provocat tragedia de la 2 Mai, a venit o concluzie neașteptată a anchetatorilor, care împart din vină înclusiv tinerilor ucişi de şoferul drogat.

Accidentul care a avut loc pe 19 august a îngrozit întreaga ţară, mai ales că tânărul care a ucis 2 oameni drogar fiind la colan, a avut parte de un tratament preferenţial din partea autorităţilor statului. Ministrul Cătălin Predoiu a admis la 9 zile de la accident faptul că şoferul Vlad Pascu a fost oprit în trafic chiar de şeful Serviciului Rutier Constanţa, cu câteva ore înainte de accident. Comisarul-șef nu l-a sancţionat pentru lipsa semnului de începător și nu i-a ridicat plăcuţele de înmatriculare.

Aşa că Vlad Pascu, drogat fiind, a putut circula mai departe şi a intrat cu mașina într-un grup de studenți care se deplasa pe marginea drumului. În urma impactului violent doi tineri, de 20, respectiv 21 de ani, au murit. Pascu a fost trimis apoi în judecată pentru ucidere din culpă, chiar dacă părinții celor doi tineri care au fost uciși cer ca acesta să fie acuzat de omor.

Însă la o jumătate de an de la tragedie, continuă seria surprizelor în cazul Vlad Pascu. Autoritățile încearcă acum să arunce vina și în spatele victimelor, pentru accidentul provocat de șoferul drogat, iar din dosarul de urmărire penală reiese că Vlad Pascu nu e singurul vinovat pentru producerea accidentului. 

În dosarul de urmărire penală întocmit de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia, vina nu-i mai aparține doar tânărului care a urcat drogat la volan, ci și victimelor, care au circulat printr-un loc nepermis.

”În cauză, se va reţine că producerea accidentului a fost cauzată de un cumul de factori, respectiv conducerea autoturismului de către inculpatul Pascu Matei Vlad, sub influenţa substanţelor psihoactive, cu viteză peste limita legală şi cu încălcarea marcajului ce delimitează carosabilul de acostament, dar şi de deplasarea necorespunzătoare a pietonilor, pe partea dreaptă a acostamnetului în direcţia de deplasare, contrar prevederilor art. 72 din OUG nr. 195/2002 (care obligă pietonii la deplasarea pe acostamentul din partea stângă a drumului, în direcţia de mers, în absenţa trotuarului)”, se arată în încheierea de ședință, citată de fanatik.ro

Comenteaza