Tragedie de proporții! Un foc devastator înghite o biserică de legendă din România

Tragedie de proporții! Un foc devastator înghite o biserică de legendă din România
| Foto: antena3.ro

Un incendiu puternic a distrus complet una dintre cele mai frumoase și vizitate biserici din România.

Un incendiu devastator a distrus o biserică din localitatea Stoilești, județul Vâlcea, în dimineața de sâmbătă.

Focul a izbucnit la acoperișul bisericii, care era construită din lemn, în jurul orei 8:30 dimineața. Echipaje de pompieri au intervenit prompt, încercând să stăpânească flăcările care se răspândeau rapid. Trei autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea au fost trimise la fața locului, iar pompierii de la Detașamentul de Pompieri Drăgășani au venit în sprijin cu o autospecială de stingere.

Cu toate eforturile depuse, incendiul a continuat să mistuie biserica de lemn, lăsând în urmă doar ruine și oameni îndurerați. Cauza exactă a incendiului urmează să fie investigată de autorități, iar comunitatea din Stoilești este profund afectată de pierderea locașului lor de rugăciune și spiritualitate.

„Sosiți la fața locului, pompierii au găsit acoperișul bisericii, construit din lemn cu învelitoare din șită, cuprins în totalitate de flăcări. Din informații furnizate de apelant, biserica este încadrată ca monument istoric. Pentru salvarea edificiului, s-au efectuat dispozitive de stingere în jurul clădirii și s-a acționat mai bine de 3 ore, de la sosirea echipajelor la locul intervenției. Din păcate, cantitatea foarte mare de lemn uscat din componența edificiului, precum și temperaturile ridicate, au favorizat extinderea la întreaga clădire”, transmite ISU Vâlcea.

Cercetările preliminare arată că flăcările s-ar fi declanșat în urma producerii unui scurtcircuit la instalația de alimentare cu energie electrică, potrivit antena3.ro.

Comenteaza