Transalpina de Apuseni: Se semnează contractul pentru lotul 2

Transalpina de Apuseni: Se semnează contractul pentru lotul 2

Consiliul Județean Alba semnează marți contractul pentru realizarea lucrărilor pe lotul 2 al Transalpinei de Apuseni, drumul montan care străbate unele dintre cele mai sălbatice și spectaculoase peisaje din România.

"A fost o contestație pe acest lot, dar CNSC ne-a dat dreptate, astfel încât putem semna contractul. Imediat după semnare, pot începe lucrările", a declarat Marius Hațegan, vicepreședintele CJ Alba.

Consiliul Județean Alba a reziliat contractele inițiale pe cele două loturi, încheiate cu Asocierea Operes SRL (Lider de asociere) – Societatea de Construcții Napoca SA (Asociat 1) – Cosedil S.P.A (Asociat 2) – lot 1 – și cu Asocierea Societatea de Construcții Napoca SA (Lider de asociere) – Operes SRL (Asociat 1) -Cosedil S.P.A (Asociat 2) – lot 2, scrie Apuseni Info.

Lucrările la șoseaua din Apuseni au demarat în septembrie 2019. "Transalpina de Apuseni" va avea peste 78 de kilometri de drum județean modernizat și va asigura legătura între zona Apusenilor şi Autostrada Sebeş - Turda. Lotul 1 din proiectul de modernizare a DJ 107 I are o lungime de 43,51 kilometri, iar lotul 2 se va întinde pe 34,91 km.

Pe lotul 1, care face legătura între municipiul Aiud și comunele Râmeț și Ponor, lucrările au reînceput la finalul lunii ianuarie și se muncește intens la terasamente, rigole și poduri. Termenul de execuție la contractul pentru continuarea lucrărilor este de maximum 12 luni.

Spectaculosul drum montan din Alba străbate culmi de peste 1.000 de metri şi trece prin zone de o frumuseţe rară, cu păduri, chei şi poieniţe specifice Munţilor Apuseni. Finalizarea investiţiei va permite dezvoltarea turismului în această zonă defavorizată din cauza depopulării. 

Comenteaza