Transilvania, pe primul loc în topul destinaţiilor turistice de neratat în 2016. Cum este descrisă regiunea

Transilvania, pe primul loc în topul destinaţiilor turistice de neratat în 2016. Cum este descrisă regiunea
Zona Transilvaniei s-a clasat pe prima poziţie într-un clasament al destinaţiilor turistice care nu ar trebui ignorate în 2016, realizat pe regiuni.

Creat de prestigiosul ghid de călătorii Lonely Planet, clasamentul, intitulat Best in Travel 2016, este, de altfel, unul dintre cele mai aşteptate topuri din industria turistică mondială.

"Puneţi crucifixul departe și aruncaţi căciuliile de usturoi - nu veţi avea nevoie de ele în Transilvania de astăzi, care distruge stereotipurile cu o viteză mai mare decât cea a bătăilor de aripi ale unui liliac din iad. Da, caii și căruțele încă huruie prin zonele rurale împădurite, dar în curând vor împărţi drumurile cu taxiurile care vor duce turiştii la pensiunile chic din zonă", este descrierea făcută Transilvaniei. 

Regiunea este recomandată de creatorii clasamentului în special datorită diversităţii faunistice, a numărului tot mai ridicat de galerii de artă existente, a staţiunilor de schi accesibile, a satelor feerice, a orăşelelelor cochete, cu o arhitectură aparte, dar şi a bisericilor medievale fortificate. 

"Reinventarea pluteşte în aerul municipiului Cluj-Napoca, catalogat ca fiind unul dintre hub-urile artistice în plină dezvoltare din Europa. Aclamarea sa se datorează în bună parte Fabricii de Pensule, un spaţiu creație și difuzare a artei contemporane cu șase minigalerii. Dar statutul Clujului este întreţinut şi de prezenţa muzeelor excentrice şi a vieţii de noapte deosebit de intensă, care reuneşte abil puburile din beciuri cu o mână de baruri indie dureros de trendy", punctează, printre altele, creatorii clasamentului.

Printre principalele atracţii turistice ale Transilvaniei menţionate în top se mai regăsesc Braşov, Sibiu, Sighişoara, Biertan şi Târgu-Mureş. Pe cea de-a doua poziţie în clasament se situează Islanda de Vest, trei fiind ocupat de Valle de Vinales din Cuba, patru, de regiunile vinicole din Friuli, Italia, în timp ce cea de-a cincea poziţie a fost adjudecată de insula Waiheke din Noua Zeelandă. Pe locul şase se regăseşte regiunea Auvergne din Franţa, pe şapte este inclus exoticul Hawaii, iar pe opt, regiunea Bavaria din Germania. 

Topul primelor 10 destinaţii turistice recomandate este încheiat de Costa Verde, Brazilia, şi de insula Sfânta Elena, ce aparţine Teritoriilor britanice de peste mări. În ceea ce priveşte clasamentul Best in Travel 2016 pe ţări, acesta este condus de Botswana, pe cea de-a doua poziţie fiind Japonia, iar pe cea de-a treia, SUA. 

Comenteaza