Video Foto Zăpada i-a luat iarăşi prin surprindere pe drumari, dar şi pe turişti :))

Zăpada i-a luat iarăşi prin surprindere pe drumari, dar şi pe turişti :))

Turiştii care au înnoptat în weekend la pensiunile din Padiș au constatat că nu pot pleca de la munte, după ce iarna şi-a intrat în drepturi la mijlocul lui noiembrie. Însă drumarii au fost luaţi iarăşi prin surprindere de sosirea zăpezii.

Turiștii care au urcat în Padiș, judeţul Bihor, în acest sfârșit de săptămână s-au trezit duminică dimineață într-un peisaj feeric de iarnă. Peste noapte s-a depus un strat de zăpadă consistent, iar utilajele de deszăpezire nu au făcut față intervențiilor, a transmis Bihoreanul

„Azi-noapte au trecut pe-aici utilajele, dar între timp s-a depus mult mai multă zăpadă. Acum, turiștii nu au cum pleca din Padiș, dar probabil că utilajul de deszăpezire va ajunge mai târziu și va debloca drumul”, a declarat administratoare a Pensiunii Brădet, duminică, pentru Bihoreanul.

În această pensiune, sunt cazați șase persoane, două din Ungaria și patru din Cluj, dar în stațiune mai sunt și alți turiști. „Tot cam atâția sunt și la o pensiune vecină. Nu vorbim de mulți turiști, pentru că suntem în extra-sezon. Toată lumea așteaptă”, a precizat Roma.

Femeia a completat că, dacă va fi nevoie, turiștii vor putea rămâne încă o noapte, pensiunile putând să le asigure tot confortul necesar. „Într-adevăr, zăpada ne-a luat pe toți prin surprindere, nu se aștepta nimeni", a adăugat administratoarea de la pensiune. 

Vicepreședintele Consiliului Județean Mircea Mălan a declarat, duminică dimineață, la Digi24, că utilajele de deszăpezire intervin în toate stațiunile montane din Bihor. „Încă de aseară a nins constant, iar utilajele sunt de atunci în teren”, a spus oficialul. În zona montană, viscolul și zăpada a pus la pământ și mai mulți copaci, dar, a mai declarat Mălan, toți au fost degajați, astfel încât intervențiile să nu fie îngreunate.

Potrivit reprezentanților CJ Bihor, intervenția spre Padiș este dificilă deoarece zăpada de pe șosea are un strat consistent și este apoasă, ceea ce face mai grea îndepărtarea ei de pe carosabil. 

Comenteaza