Un băiat de 9 ani din România a jucat la Real Madrid şi Barcelona

Un băiat de 9 ani din România a jucat la Real Madrid şi Barcelona
Real Madrid creşte un puşti care poate fi viitorul star al naţionalei României. David Vraciu a fost selectat din 2.500 de copii pentru o grupă de numai 14 fotbalişti. Este singurul estic din trupa înfiinţată anul trecut, iar Real l-a adus de la marea rivală, Barcelona.

La numai 9 ani, băcăuanul David Vraciu se poate mândri cu o performanţă pe care doar Hagi a mai realizat-o în fotbalul românesc: a îmbrăcat atât tricoul Barcelonei, cât şi al lui Real Madrid. În ţară a pus pentru prima oară ghetele în picioare la Steaua, cu Ştefan Sameş şi Vasile Aelenei. A urmat un popas de câteva luni la Academia lui Hagi, dar precocitatea l-a împins spre Vest. În 2009 a dat probe şi a fost oprit la FC Barcelona, iar după un an a fost ofertat de Real şi a plecat la Madrid...

Potrivit prosport, aceasta ar fi pe scurt fişa unui copil supertalentat, care şi-a stabilit destinul încă de mic. Când i s-a tăiat moţul, la nici doi ani, a ales mingea, chiar de două ori. Mai apoi, deşi nu l-a văzut niciodată jucând pe "Rege", alerga pe stradă şi striga că este "Agi junion", adică "Hagi junior". Restul poveştii l-am aflat la Madrid.

David e un puşti blond, cu freză à la Ilie Năstase. Pare un copil serios şi responsabil de tot ceea ce înseamnă universul său. Nu este singur în Spania. Tatăl său, Sorin, şi-a lăsat soţia să se ocupe de afacerea din Bacău, iar acum e pe post de babysitter. "De dimineaţă până seara îmi duc şi îmi iau copiii de la şcoală şi de la antrenament. Acasă, avem un magazin non-stop. Toţi banii pe care îi producem vin aici, la Madrid, pentru copii. Cum să nu fac orice sacrificiu când ştiu că David are o şansă extraordinară!?", spune Sorin Vraciu (42 de ani). Cu ei se află şi Ştefan (16 ani), băiatul cel mare, jucător la Moscardo, categoria Juvenil A, Divizia Autonomica.

 

Etichete
Comenteaza