Un seism de 7,3 grade pe scara Richter a zguduit Turcia

Un seism de 7,3 grade pe scara Richter a zguduit Turcia
Oamenii au ieşit pe străzi imediat după seism şi sunt aşteptate replici puternice.

Numeroase persoane ar putea fi prinse sub dărâmături în urma prăbuşirii mai multor clădiri în provincia turcă Van, după puternicul seism produs duminică, ce a provocat scene de panică, informează CNN.

Oamenii au ieşit pe străzi imediat după seism şi sunt aşteptate replici puternice.

Potrivit USGS, cutremurul a avut magnitudinea de moment de 7,3, deşi presa turcă a relatat că seismul a fost de 6,6.

Seismul a avut loc la ora locală 13.41 (13.41, ora României), la aproximativ 20 de kilometri de oraşul turc Van, situat în regiunea cu acelaşi nume.

Seismul s-a produs la o adâncime de doar 7,2 kilometri.

UPDATE. O replică seismică cu magnitudinea de 5,6 a avut loc în estul Turciei, după cutremurul iniţial de 7,3, anunţă Institutul american de Geofizică (USGS).

Replica de 5,6 a avut loc la ora 14.32 (14.32, ora României), la o adâncime de 17,5 kilometri, epicentrul fiind situat la 22 de kilometri de oraşul Van.

UPDATE 2

Centrul seismologic din Turcia estimează că bilanţul victimelor seismului produs duminică în provincia turcă Van, în apropiere de frontiera iraniană, ar putea fi cuprins între 500 şi 1.000 de morţi, informează AFP.

"Este un cutemur puternic (...) Poate provoca între 500 şi 1.000 de morţi", a declarat în cadrul unei conferinţe de presă Mustafa Gedik, şeful Institutului de seismologie Kandilli, din Istanbul.

Vicepremierul Besir Atalay a precizat că aproximativ 40 de clădiri, între care un internat, s-au prăbuşit în provincia Van, în extremul orient al Turciei şi populată în majoritate de kurzi.

Cel puţin 50 de persoane au fost rănite în urma puternicului seism produs duminică în estul Turciei, a cărui magnitudine a fost revizuită la 7,2.

Autorităţile se tem că numeroase persoane ar putea fi prinse sub dărâmături în urma prăbuşirii mai multor clădiri în provincia turcă Van.

USGS a revizuit magnitudinea seismului la 7,2, după ce iniţial anunţase că a fost de 7,3. Pe de altă parte, presa turcă a relatat că seismul a fost de 6,6.

Cutremurul a avut loc la ora locală 13.41 (13.41, ora României), la aproximativ 20 de kilometri de oraşul turc Van, situat în regiunea cu acelaşi nume. Seismul s-a produs la o adâncime de doar 7,2 kilometri, fiind urmat de o replică de 5,6.

Etichete
Comenteaza