Vin românii din străinătate în concedii acasă. Timpi mari de așteptare la o vamă din țară

Vin românii din străinătate în concedii acasă. Timpi mari de așteptare la o vamă din țară

Mii de persoane şi de maşini au trecut prin Vama Giurgiu în ultimele 24 de ore, iar timpul de aşteptare pentru controlul documentelor este de aproximativ 40 de minute.
 

Potrivit Poliţiei de Frontieră, în ultimele 24 de ore, la graniţa cu Bulgaria au fost efectuate formalităţile de frontieră prin PTF Giurgiu, pe sensul de intrare în ţară, pentru aproximativ 1.200 camioane, 1.700 autoturisme şi 7.900 de persoane, iar pe sensul de ieşire din ţară, pentru aproximativ 1.200 camioane, 2.200 autoturisme şi 9.600 de persoane.

Controlul se efectuează în prezent, pe sensul de intrare în ţară pe câte patru artere şi pe sensul de ieşire din ţară pe câte trei artere destinate autoturismelor. Se înregistrează un timp de aşteptare pentru activitatea de control a documentelor la frontieră atât pe sensul de intrare în ţară, cât şi pe sensul de ieşire din ţară, de 40 de minute.

Pentru autocamioane, traficul prin PTF Giurgiu se desfăşoară pe câte cinci artere de circulaţie atât pe sensul de intrare în ţară cât şi pe sensul de ieşire din ţară. Înregistrăm un timp de aşteptare pentru activitatea de control a documentelor la frontieră de 40 de minute pe sensul de intrare în ţară, respectiv 160 de minute pe sensul de ieşire din ţară, anunţă poliţiştii.

Traficul prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu este îngreunat de lucrările de reabilitare de la „Podul Prieteniei” Giurgiu –Ruse. Poliţiştii de frontieră le recomandă tuturor şoferilor să utilizeze toate celelalte puncte de trecere de la graniţa cu Bulgaria.

La graniţa cu Bulgaria sunt o11 puncte de trecere a frontierei, după cum urmează: Vama Veche- Durankulak, Negru-Vodă – Kardam, Dobromir – Krushari, Lipniţa – Kainargea, Ostrov- Silistra, Călăraşi-Chiciu-Aydemir, Giurgiu – Ruse, Zimnicea- Svishtov, Turnu-Măgurele –Nikopol, Bechet- Oriahavo şi Calafat-Vidin.

Totodată, poliţiştii recomandă utilizarea aplicaţiei Trafic on-line, disponibilă pe site-ul Poliţiei de Frontieră –www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei.

Comenteaza