Zeci de turişti, blocați în telescaunul din staţiunea Vatra Dornei

Zeci de turişti, blocați în telescaunul din staţiunea Vatra Dornei

Câteva zeci de persoane au rămas blocate în telescaunul din staţiunea Vatra Dornei duminică dupămasa. ISU Suceava anunţă că se intervine pentru recuperarea acestora. 

Potrivit sursei citate, la faţa locului intervin pompieri militari şi salvamontişti cu utilaje specifice pentru recuperarea celor aproximativ 50 de persoane.

Totodată, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, Magda Hatnean, la acţiunea de salvare participă şi jandarmii din Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc.

ISU Suceava precizează că a început procedura de coborâre a persoanelor din telescaun, transmite Agerpres

"Echipele Salvamont din județ sunt mobilizate împreună cu echipaje ale pompierilor și jandarmeriei pentru evacuarea unui număr mare de persoane blocate în telescaunul Dealul Negru din Vatra Dornei. Operațiunea se anunță a fi una de durată", a transmis pe pagina de Facebook echipa Salvamont Suceava

Acţiunea de salvare decurge bine, vremea fiind favorabilă, a declarat pentru ştirile Digi24 Petru Ariciuc, de la Salvamont Vatra Dornei. Acesta a precizat că ar fi fost vorba despre cablul de la telescaun care a sărit de pe role. 

În urmă aproape două săptămâni a avut loc un episod tras la indigo în aceeaşi locaţie, dar cu mai puţini turişti care au fost coborâţi în siguranţă. 

Oamenii spun că cei de la Salvamont ar trebui să facă o sesizare pentru ca "hârbul acela de telescaun să fie oprit pentru totdeauna și schimbat cu o instalație nouă performantă! Nu e prima oară când se întâmplă blocarea lui și devine din ce în ce mai periculos! Celor de la Salvamont Doamne ajută și felicitări pentru promptitudinea de care dați dovadă!"

Comenteaza