O masă caldă pentru încă 500 de elevi din Cluj-Napoca

O masă caldă pentru încă 500 de elevi din Cluj-Napoca

Elevii de la Colegiul Tehnic de Transporturi „Transilvania” vor primi o masă caldă. Circa 500 de elevi vor beneficia de acest program.

În cadrul ședinței de Consiliu Local din data de 4 martie, consilierii locali au aprobat  proiectul de hotărâre privind extinderea Programului de acordare a unui suport alimentar, aprobat prin Hotărârea nr. 797/2023, pentru elevii de la Colegiul Tehnic de Transporturi „Transilvania” Cluj-Napoca și încetarea aplicării acestuia pentru elevii de la Școala Gimnazială „Traian Dârjan” și Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din municipiul Cluj-Napoca. 

„Am reușit să introducem în urma publicării hotărârii de Guvern cu privire la programul național «Masă Sănătoasă» să putem include pe deoparte continuarea programului «Masă Caldă» în forma programului «Masă sănătoasă» pentru Colegiul de Servicii în Turism «Napoca», Școala Gimnazială «Emil Isac», pentru Școala Gimnazială «Nicolae Iorga» și pentru Școala Gimnazială «Traian Dârjan» din banii Guvernului (…) În egală măsură sunt aici să vă spun că Primăria continuă cu încă o școală mare programul «Masă sănătoasă» și în urma consultării cu Inspectoratul Școlar Județean, căruia i-am adresat o întrebare: Având în vedere că două școli pe care le plăteam din bani locali au trecut pe bani guvernamentali, ce școală sau școli recomandați să includem pentru a continua finanțarea programului «O masă caldă»?  Recomandarea a fost pentru Colegiul Tehnic de Transporturi «Transilvania», care are aproximativ 500 de elevi, cei mai mulți vin din mediul rural, cei mai mulți stau în internat sau provin din familii cu o situația financiară dificilă. Este și școală profesională și gimnaziu, adică cred eu, este școala care întrunește condițiile cel mai bine de a ajuta elevii, ideal este să le avem pe toate, treptat îl vom extinde pe măsură ce resursele financiare ne vor permite. Astăzi, aproape 500 de elevi de la această școală, cu votul dumneavoastră, vor putea intra în programul de sprijin «Masă sănătoasă»”, a declarat Emil Boc.

Comenteaza