Matematica electorală îi împrieteneşte din nou pe Nicoară şi Uioreanu

Matematica electorală îi împrieteneşte din nou pe Nicoară şi Uioreanu
Neînţelegerile dintre Marius Nicoară şi Horea Uioreanu sunt cunoscute. Un cunoscut jurnalist clujean a demonstrat însă, pe blogul său, că cei doi colaborează de fapt, în scop electoral.

Realizatorul emisiunii Clujul în Realitate, de la Realitatea TV, Ciprian Aron, a scris astăzi pe blogul său că neînţelegerile din tabăra PNL nu ar fi atât de grave pe cât pare. Printr-un algoritm destul de complicat pentru cei care nu înţeleg matematica politică, liderii PNL au făcut sau sunt pe cale să facă o alianţă care îi ajută pe amândoi în perspectiva alegerilor parlamentare.

Iată ce spune Aron: "Dacă liberalii iau colegiul 1, Mircia Giurgiu iese din calcule, pierde susţinerea USL şi uite aşa, preşedintele PNL Cluj se răzbună pe cel care l-a oprit din drumul său spre primărie. Aşa că în colegiul Mănăştur-Grigorescu ar urma să candideze liberalul Ioan Petran. Cum tot aici candidează Liviu Alexa şi Adrian Papahagi, şansele vicepreşedintelui PNL Cluj sunt serios afectate. Astfel că un scor modest l-ar putea aduce în situaţia de acum patru ani, adică în afara Parlamentului. Avantaj Nicoară! Senatorul scapă în aceste condiţii de unul din cei mai mari contestatari ai săi din PNL. Mai mult voturile strânse de Petran se vor aduna la bagajul electoral al partidului, care la loteria redistribuirii, vor merge la candidatul liberal de pe colegiul 9, soţia preşedintelui de la CJ. Avantaj Uioreanu. Şi uite aşa, cei doi lideri PNL ar putea, în ciuda unor lupte interne dure şi fără precedent, să mai coabiteze o vreme!".

Vezi întreg articolul aici.

 

Comenteaza