S-au răcit relaţiile între Vadim şi Funar. Ce reproşează fostul primar al Clujului

S-au răcit relaţiile între Vadim şi Funar. Ce reproşează fostul primar al Clujului
Foşti colaboratori, Gheorghe Funar şi Corneliu Vadim Tudor au ajuns să nu-şi mai vorbească. Primul a ajuns şef la PRM în locul celui de-al doilea şi l-a exclus din partid, acum îi pune condiţii ca să-l reprimească.

"Acum sunt doar câţiva oameni care mai cred în Vadim Tudor", a spus Funar la emisiunea "Clujul în Realitate". "Nu ştiu destule despre el, n-au destule informaţii". Numărul membrilor PRM a scăzut dramatic, de la 300.000 în 2000 la sub 100.000 acum, mai spune Funar. Conducerea partidului va căuta în toamna acestui an să reorganizeze filialele.

"Cerem încă de la sfârşitul acestei luni conducerilor filialelor să facă un inventar al membrilor de partid", mai spune Funar. El adaugă că fostul preşedinte e cercetat "de parchet şi de DNA". "Am aflat că Parchetul şi DNA-ul se ocupă de Vadim pentru nişte chestiuni legate de Parlamentul European. Am aflat că sunt dosare pe rol şi că are nişte dosare pentru ultraj la adresa unei doamne executor judecătoresc, când a aruncat cu apă dintr-un pahar, iar unui poliţist i-a luat şapca".

Vadim l-a exclus din partid în urmă cu mai multe luni pe Funar, decizie nestatutară care nu a mai fost aplicată. De atunci, relaţiile între cei doi s-au răcit. "Nu ne-am sunat de atunci", spune Funar.

Funar spune că nu mai candidează la preşedinţia ţării. "Nu intenţionez să mai reiau o cursă prezidenţială", spune el. "Prioritatea e reorganizarea filialelor, iar la europarlamentare sperăm cel puţin 5 posturi de europarlamentari, eu cred că cel puţin 5 vom obţine".

La ultimele alegeri PRM nu a întrunit suficiente voturi cât să intre în Parlament. Vadim e de vină, spune Funar. "E din vina lui Vadim, ne-a făcut anticampanie. În 166 colegii nu am avut canddaţi, deci românii nu au putut vota", afirmă Funar.

 

Comenteaza