Ramona Mănescu, blonda din mâneca lui Crin Antonescu

Ramona Mănescu, blonda din mâneca lui Crin Antonescu
Liberalii au mai demonstrat o dată că, în partidul lor, cuvântul preşedintelui e literă de lege. BPN a votat în unanimitate numele rostite de Antonescu.

Marius Nicoară, Norica Nicolai, Teodor Atanasiu, Cristian Ghibu, sau Cristian Buican au fost numele propuse de diferiţi lideri sau de organizaţii liberale pentru a prelua portofoliul Transporturilor în guvernul USL. Niciunul dintre aceste nume n-a contat însă duminică dimineaţă, atunci când, în unanimitate, membrii structurii centrale de conducere au votat cele două persoane propuse de preşedintele Crin Antonescu.

Deşi liberalii au propus, oficial, două nume, Nini Săpunaru şi Ramona Mănescu, după ce se exprimase deja împotriva fostului şef al vămilor, premierul Victor Ponta s-a grăbit să anunţe că europarlamentarul liberal este persoana pe care o va propune preşedintelui Traian Băsescu pentru numirea în funcţie. Surprinzătoarea propunere a liberalilor, Ramona Mănescu, este membră a partidului din 1990, jurist ca pregătire, fiind, totodată, unul dintre europarlamentarii români apreciaţi în Europa. Potenţialul viitor ministru este căsătorită cu vicepreşedintele PNL, primarul sectorului VI al capitalei, Rareş Mănescu.

Marius Nicoară recunoaşte că, la fel ca Nini Săpunaru, Ramona Mănescu a fost propusă tot de Crin Antonescu, dar crede că este o soluţie bună pentru Ministerul Transporturilor. „Într-adevăr nu se aştepta nimeni la acest nume, n-a ştiut nimeni nimic, a fost o propunere făcută în timp scurt de preşedintele Crin Antonescu, urmare a controverselor generate de numele lui Nini Săpunaru, care a rămas, totuşi, ca propunere a PNL. În ce o priveşte pe Ramona Mănescu, este, cred eu, o propunere cu mari şanse de reuşită. Are experienţă în atragerea de fonduri europene, este cunoscută în Europa, este un liberal vechi, un om integru, o propunere foarte potrivită pentru Ministerul Transporturilor", a comentat Nicoară. Totuşi, el a părut uşor deranjat de graba cu care premierul Ponta şi-a exprimat opţiunea pentru una dintre cele două persoane votate de BPN, deşi nu primise încă, în mod oficial, propunerile. „Victor Ponta n-a primit încă propunerile noastre, dar, mă rog, are o părere pe care trebuie s-o respectăm, deoarece, conform protocolului USL, premierul are ultimul cuvânt în alegerea miniştrilor", a spus Nicoară.
Liderul PSD Cluj, Remus Lăpuşan, regretă faptul că n-a fost Nicoară alesul. „Eu cred că, pentru noi, clujenii, era mai bine să fie ministru Marius Nicoară. În rest nu-mi exprim vreo opţiune, tot ce contează este ca viitorul ministru să facă faţă cerinţelor de la minister şi să aibă o relaţie foarte bună cu premierul, pentru că, până la urmă, va trebui să colaboreze strâns cu şeful guvernului", a comentat Lăpuşan.

Comenteaza