PATRIOTISMUL PIERDUT si CIVILIZATIA FACEBOOK – la „Jocuri de Putere”

PATRIOTISMUL PIERDUT si CIVILIZATIA FACEBOOK – la „Jocuri de Putere”
Cand si-au decupat steagul ca sa-si proclame libertatea, romanii s-au scuturat de nationalismul comunist ca de lepra, fiind convinsi ca il vor inlocui cu un sentiment firesc de datorie fata de neam, de patriotism sanatos asa cum il defineau Sadoveanu sau Iorga. Dar au ajuns in ultimii ani sa-si ascunda inima, ca sa nu fie considerati nostalgici.

In aceasta seara, de la ora 21.00, ramaneti alaturi de Rares Bogdan pentru o editie „Jocuri de Putere" despre ce inseamna a fi patriot in civilizatia facebook. Aflati de la ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, pe cine mai apara Armata Romana intr-un secol al razboiului corporatist, ce-i determina pe tineri sa ceara cu miile sa plece in teatrele de operatii riscante din Iraq sau Afganistan si care sunt zonele de risc ale globului?

De asemenea trimite intrebari pe jocurideputere@realitatea.net pentru academicianul si istoricul Dinu C. Giurescu cel care continua sa fie printre putinii academicieni care considera evadarea regulata din "turnul de fildes" al carturarului autentic o datorie fata de generatiile tinere si pentru profesorul Ion Bulei, istoricul numarul unu pentru perioada inceputului de secol XX incercand sa aflam care este legatura dintre fosta generatie in blugi si actuala generatie „like" si "share"?

Cum pot fi invatati tinerii sa-si iubeasca tara astfel incat sa ramana acasa si sa lupte pentru ea, cum arata istoria predata la scoala si ce sperau romanii in urma cu 95 de ani, cand se pregateau sa-si coase la loc Transilvania, Basarabia si Bucovina? Numai la "Jocuri de Putere" cu Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, academicianul Dinu C. Giurescu si istoricul Ion Bulei de la 21.00

Etichete
Comenteaza