Deputatul liberal Cătăniciu a pierdut primul meci cu ANI VIDEO

Deputatul liberal Cătăniciu a pierdut primul meci cu ANI VIDEO
Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia parlamentarului împotriva raportului ANI, care a stabilit că s-a aflat în conflict de interese în perioada în care a fost consilier local. Steluţa Cătăniciu mai are la dispoziţie o cale de atac împotriva sentinţei.

Deputatul Steluţa Cătăniciu a pierdut în primă instanţă procesul intentat Agenţiei Naţionale de Integritate, care a declarat-o incompatibilă.

"S-a respins actiunea formulata de reclamanta Cătăniciu Steluţa Gustica împotriva pârâtei Agentia Naţională de Integritate. Sentinţa poate fi atacata cu recurs in 15 zile de la comunicare", a spus Liviu Ungur, purtător de cuvânt la Curtea de Apel.

Potrivit inspectorilor ANI, Steluţa Cătăniciu, în calitate de avocat, a avut contracte de asistenţă juridică cu o firmă care închiriase un spaţiu de la primărie atât în 2008, cât şi în 2009. Cătăniciu s-a aflat printre consilierii locali care au votat în 2009 pentru atribuirea spaţiului către respectiva firmă. Actualul deputat liberal nu a putut fi contactat în cursul zilei de astăzi, iar pe parcursul procesului a susţinut că a votat din eroare.

"Am votat din eroare o Hotărâre de Consiliu Local, care avea ca obiect un contract de închiriere din 1976, şi care astăzi este în vigoare; s-a votat în unanimitate de voturi, nu aveam niciun interes să votez dacă aveam cunoştinţă de acest fapt, cu atât mai mult cu cât la noi în Consiliul Local se votează cu ridicare de mână", a explicat recent Cătăniciu. 

UPDATE Deputatul clujean a precizat ca nu riscă să îşi piardă mandatul d parlamentar, chiar dacă va pierde definitiv procesul cu ANI. Steluţa Cătăniciu a invocat prevederile Legii 96/2006 republicată - Statutul deputaţilor şi senatorilor, care la art. 19 reglementează conflictul de interese. Potrivit textului de lege, "fapta deputatului sau senatorului de a încălca legislaţia în materie privind conflictul de interese constituie abatere disciplinară şi se sancţionează cu diminuarea indemnizaţiei cu 10% pe o perioadă de maximum 3 luni. Sancţiunea se aplică de către Biroul permanent al Camerei din care face parte deputatul sau senatorul".

Reporter: Alin Golban
Operator: Călin Fedeleş

 

Comenteaza