Tişe după ce naşul Boc s-a înscris în fundaţia Mişcarea Populară: "Eu nu am plecat din PDL pentru că nu sunt un trădător!"

Tişe după ce naşul Boc s-a înscris în fundaţia Mişcarea Populară:
Finul lui Emil Boc, senatorul Alin Tişe, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, a aflat de la televizor că naşul său, primar în Cluj-Napoca, şi fost premier, s-a înscris în Mişcarea Populară. Tişe spune că el nu a plecat din partid pentru că "nu sunt un trădător". Emil Boc e încă membru al PDL, pentru că dacă s-ar înscrie în partidul Mişcarea Populară şi-ar pierde mandatul de primar - dar Boc s-a înscris, în schimb, în Fundaţia care poartă acelaşi nume.

"Vă rog să mă credeți ca nu știam asta dinainte, însă nici nu avea Emil Boc obligaţia să-mi spună mie asta", a scris Tişe pe Facebook, adăugând că el preferă să nu se înscrie în Mişcarea Populară - "dar trebuie să recunosc că nici nu m-a invitat nimeni să o fac".

"Nu am plecat din PDL în anul 2012 când USL şi-a dorit foarte mult să trec la ei; atunci USL nu spera că va câştiga CJ Cluj", a spus Tişe, cu referire la faptul că a pierdut "la mustaţă" un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean, în favoarea candidatului USL Horea Uioreanu (PNL), la o diferenţă de câteva sute de voturi în tot judeţul. "Am refuzat considerând ca am o obligație fata de oamenii şi partidul care mi-au oferit șansa politică de a mă afirma", explică acum Tişe.  "Nu am plecat pentru ca nu sunt trădător iar prin rezultatele electorale din 2012 am întors ajutorul partidului care avea mare nevoie. Cu asta m-am derobat de sarcini! Am rămas in PDL şi am candidat la CJ Cluj cu toate costurile electorale, cu jocurile politice şi trădările unora", spune acum senatorul clujean. "Dumnezeu le vede si știe pe toate. Am mare încredere în el! Acum, cand PDL are nevoie de oameni fiind în Opoziţie, mă aşteptam ca toţi aceia care ţin la aecst partid să rămână şi să facă opoziţie la USL", continuă el.

"Conducerea unui partid este vremelnică. Nu poți avea în partid atâtea conduceri câte tabere există. Puterea vine şi pleacă, însă partidul trebuie să conteze. Sper că nu voi regreta faptul că am rămas in acest partid alături de oameni care azi pleacă din PDL dar au fost in PDL cand el era la putere!", a încheiat Tişe.

Boc a anunţat azi că s-a înscris în fundaţia Mişcarea Populară, la invitaţia preşedintelui acesteia, Marian Preda.

Emil Boc a adăugat că, în opinia sa, poate contribui la unificarea dreptei, pentru câştigarea alegerilor din acest an. "Fundaţia Mişcarea Populară îşi propune să apere, să susţină şi să promoveze proiectele de reformă şi de modernizare a statului român. Cred că acolo pot avea o contribuţie să susţinem acele proiecte pe care împreună cu preşedintele Traian Băsescu le-am susţinut dintotdeaua. Sunt proiecte de care nu m-am dezis niciodată, împreună cu preşedintele României am trecut ţara prin criza economică", a mai spus Boc.

Anunţul a venit la o dezbatere pe tema statului de drept organizată de fundaţie la Cluj, unde Boc a fost invitat în calitate de profesor universitar.

 

 

Comenteaza