Congres extraordinar la PNL în iunie

Congres extraordinar la PNL în iunie
Cu un scor de aproape 15%, Crin Antonescu şi Klaus Iohannis îşi depun demisiile, iar restul conducerii liberale rămâne în funcţie până la organizarea congresului extraordinar din iunie.

Liderii PNL s-au reunit într-o şedinţă de urgenţă după rezultatele de la europarlamentare, Crin Antonescu şi vicepreşedinţii partidului discutând strategia pentru perioada următoare. Mai mulţi vicepreşedinţi PNL sunt pregăttiţi să-şi anunţe demisia din Biroul Politic Naţional.

În plan politic intern, după demisia lui Crin Antonescu şi Klaus Iohannis din conducerea partidului, conducerea urmează să fie asigurată până la convocarea Congresului extraordinar de secretarul general al partidului, Rareş Mănescu, şi de un număr restrâns vicepreşedinţi. O a doua variantă discutată este ca actuala conducere, deşi demisionară, să asigure interimatul până la Congres.

Convocarea Congresului extraordinar urmează să aibă loc cât mai curând, cel mai probabil în luna iunie, în cadrul acestuia urmând a se stabili viitoare conducere a partidului, dar şi afilierea PNL la grupul PPE din Parlamentul European. Surse din PNL au declarat pentru gândul că lui Klaus Iohannis i se va propune să candideze pentru preşedinţia partidului.

Un posibil contracandidat al lui Iohannis urmează să fie deputatul PNL, Ludovic Orban. Acesta a fost de la început un adversar al alianţei cu PSD, criticând conducerea PNL pentru formarea USL.

Un alt subiect aflat pe agenda Biroului Politic Naţional îl constituie excluderea din partid a celor consideraţi prea aproape de PSD. Următorii pe lista excluderilor se află foştii miniştri Daniel Chiţoiu şi Andrei Gerea. Ambii sunt consideraţi apropiaţi de Călin Popescu - Tăriceanu şi PSD.

 

Etichete
Comenteaza