Liberalii clujeni nu vor fuziune cu PDL. Ce dilemă au PNL-iştii clujeni la Congresul de la Bucureşti

Liberalii clujeni nu vor fuziune cu PDL. Ce dilemă au PNL-iştii clujeni la Congresul de la Bucureşti
Prezentă la Congresul PNL din capitală, delegaţia clujeană s-a arătat nemulţumită de anunţata fuziune cu PDL. Corespondenţă de la trimisul special ZIUA de CLUJ, Valentin Mălăescu.

Congresul PNL de la Bucureşti va stabili sâmbătă, printre alte chestiuni importante, şi dacă membrii partidului sunt de acord sau nu cu fuziunea anunţată cu PDL. Delegaţia clujeană care s-a deplasat în capitală ar înclina să se opună acestei alianţe, deşi a ajuns la concluzia că, pe plan local, i-ar putea fi de folos.

Trimisul special ZIUA de CLUJ, Valentin Mălăescu, a surprins un dialog între liberali. "PDL-iştii vor să se salveze pe spinarea noastră", a spus un primar PNL. "La Cluj s-ar putea să fie invers", a venit răspunsul. "Asta aşa e, la Cluj s-ar putea să ne salvăm noi pe spinarea PDL", a admis primul vorbitor, aluzie la faptul că PDL are primar la Cluj-Napoca, în timp ce PNL nu mai are preşedinte de Consiliu Judeţean.

Liberalii clujeni au o dilemă înaintea Congresului: pe cine vor susţine pentru funcţia de vicepreşedinte al partidului.

"La Delegaţia permanentă, noi am decis că îl vom susţine pentru funcţia de vicepreşedinte pe Marius Nicoară. Ajunşi la Bucureşti, am aflat că s-au mai înscris la funcţia de vicepreşedinte din partea PNL Cluj încă două persoane, Norica Nicolai şi Radu Zlati. Vom decide în această seară pe cine vom susţine", a spus secretarul general interimar al PNL Cluj, Mihai Seplecan.

Transilvania are 10 posturi de vicepreşedinte rezervate, dar numărul candidaţilor este mai mare. Marius Nicoară este singurul care se poate baza momentan pe sprijinul Clujului. Ca să mai poată susţine un alt candidat, PNL Cluj ar trebui să negocieze cu celelate organizaţii din Transilvania, iar cel puţin una dintre acestea să renunţe la propriul candidat.

Etichete
Comenteaza