Şoc la vârf în PNL. Un clujean îşi scrie demisia

Şoc la vârf în PNL. Un clujean îşi scrie demisia
Conform unor surse din PNL Cluj, numărul zilelor cât Ioan Petran va mai sta în fruntea organizaţiei municipale se scrie cu o singură cifră. „Am discutat cu el şi a promis că îşi va da demisia”, a afirmat una dintre surse. Scos la încălzire pentru a-i lua locul, cu titlu interimar, este consilierul local Dan Tarcea.

Prima oară când i s-a cerut lui Petran demisia din funcţia de preşedinte al PNL Cluj-Napoca, a fost imediat după alegerile europarlamentare, urmare a rezultatului, considerat dezastruos, de doar 9,45% obţinut de liberali la nivelul municipiului. La momentul respectiv demisia i-a fost solicitată atât explicit de un grup de consilieri locali ai partidului, cât şi implicit, de proaspăt revenitul la comanda organizaţiei judeţene, Marius Nicoară, care a criticat gafele strategice ale conducerii PNL Cluj-Napoca.

Implicarea sa în scandalul Uioreanu a crescut presiunea asupra sa, dar nici măcar trimiterea în judecată nu părea să-l stimuleze în a renunţa la funcţie, Petran repetând consecvent că n-are nici un motiv să demisioneze din fruntea PNL Cluj-Napoca sau din consiliul judeţean (de unde demisia i-a fost cerută de consilierul judeţean PSD Dan Canta), deoarece este nevinovat. Totuşi, presiunea constantă din interiorul partidului pentru a renunţa la funcţie pare să aibă, în sfârşit, efect şi, potrivit unor surse din organizaţie, Petran va face acest pas într-una din zilele următoare.

Deşi nu confirmă decizia de a demisiona, Petran nu mai exclude această posibilitate. „Nu demisionez deocamdată, dar voi lua o decizie în cursul săptămânii, după ce voi avea o discuţie cu colegii. Cel târziu până în 10 iulie voi lua o decizie", a spus Petran. Potrivit aceloraşi surse, numele înlocuitorului său a fost deja stabilit, acesta fiind consilierul local Dan Tarcea. Contactat de ZIUA de CLUJ, acesta nu a dorit să facă niciun comentariu până nu va exista o demisie a lui Petran, eventual, o decizie a conducerii superioare de partid de a-l desemna ca interimar la comanda organizaţiei municipale.

Fidel principiilor sale, potrivit cărora în preajma unor scrutine electorale nu se organizează alegeri interne (tocmai aceasta a fost principala eroare pe care i-a imputat-o lui Petran), Nicoară spune că, în cazul unei demisii, va fi numită o conducere interimară, care va rămâne în funcţie cel puţin până după alegerile prezidenţiale din toamnă. „Mie nu mi-a spus (Petran, n. red.) că vrea să demisioneze, dar, în situaţia în care o va face, vom face un birou interimar fără să organizăm, deocamdată, alegeri, pentru că, în perspectiva bătăliei electorale din toamnă, trebuie să fim o echipă unită, or o competiţie internă riscă să demobilizeze tabăra celor care pierd", a explicat Nicoară.

El a refuzat să confirme numele urmaşului lui Petran, dar a dezminţit zvonurile că acestuia ar urma să i se ceară oficial demisia de către Delegaţia Permanentă a PNL Cluj. „Nu-i vom cere să demisioneze, pentru că nu vreau să creăm tensiuni suplimentare în organizaţie. Dacă va decide singur să facă acest pas, vom acţiona conform statutului", a adăugat Nicoară.

 

Etichete
Comenteaza