Doi consilieri locali, declaraţi incompatibili

Doi consilieri locali, declaraţi incompatibili
Doi consilieri locali din judeţ au fost găsiţi în stare de incompatibilitate de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Primul dintre ei, Buzas Istvan Attila, membru al Consiliului Local (CL) Huedin, este acuzat că ar fi încheiat prin firma pe care o deţine, SC Biaj Security, două contracte de prestări servicii cu Liceul Teoretic Octavian Goga din oraş, aflat în subordinea CL.

Astfel, el a încălcat art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Consilierii locali care au funcția de administrator, precum și calitatea de asociat la societățile comerciale cu capital privat nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse cu autoritățile administrației publice locale din care face parte".

Cel de-al doilea, Sorin Mircea Suciu, fost edil al comunei Mărgău, între 2008 şi 2012, şi actual consilier local al acesteia, a fost găsit în stare de incompatibilitate în perioada 13 octombrie 2010 - 27 iunie 2012.

Potrivit informaţiilor furnizate de ANI, el "a deținut simultan cu funcția de primar al comunei Mărgău și funcția de vicepreședinte - membru în Consiliul de administrație al societăţii comerciale Ocolul Silvic Mărgău SRL, încălcând, astfel, prevederile art. 87, alin. (1), lit. f), din legea nr. 161/2003".


Comenteaza