„Dacă vor fi două tururi, voi intra în turul al doilea cu Boc"

„Dacă vor fi două tururi, voi intra în turul al doilea cu Boc
Un parlamentar clujean se vede ca principal challenger al actualului primar, la alegerile locale din iunie.

Adrian Gurzău, liderul Mişcării Populare de la Cluj, se vede finalist al alegerilor locale. Iată de ce Gurzău se declară un adept al alegerilor în două tururi. „Dacă vor fi două tururi, voi intra în turul al doilea cu Boc", a spus parlamentarul. Momentan însă, legea prevede alegeri într-un singur tur.

Într-o recentă conferinţă de presă, Gurzău n-a avut nicio reţinere în a afirma că marele favorit al alegerilor de la Cluj-Napoca este Emil Boc. „Păi atunci de ce mai candidaţi, dacă sunterţi convins că veţi pierde?", a fost întrebat. Drept răspuns, Gurzău a dat de înţeles că îndeplineşte o sarcină de partid. „Nu am fi oneşti să nu recunoaştem că Emil Boc e imbatabil la notorietate. Profesorul ar deveni valoros când elevul său l-ar bate, iar eu am fost elevul lui Emil Boc", a spus Gurzău.

Invitat la emisiunea „1 la 1", de la REALITATEA FM, Adrian Gurzău a mai spus că Mişcarea Populară nu face parte din niciun „cartel" şi că va avea reprezentanţi la alegerile din fiecare comună sau oraş din judeţul Cluj. El a estimat că organizaţia pe care o conduce va avea, după alegerile locale, 10-15 primari în judeţ.

Unul dintre cei pe care pariază liderul Mişcării Populare este Vlad Bărbos, recrutat de la PNL. „Îl ştiu pe Vlad Bărbos de la organizaţia de tineret a PDL, e un tânăr valoros, s-a luptat în PNL cu actualul primar din Gherla, iar eu cred că are mari şanse să îl învingă pe Marius Sabo", a spus Gurzău.

Gurzău a mai menţionat că Mişcarea Populară nu doreşte să recruteze primari în funcţie şi că a refuzat un primar independent, care dorea să facă pasul spre partidul pe care îl conduce la nivel judeţean. „Am avut şi recomandări pentru diverse persoane, despre care ni s-a spus că sunt valoroase, după care am aflat că sunt rude sau prieteni cu primarii în funcţie şi că voiau să le facă jocurile", a declarat parlamentarul în emisiune.

Adrian Gurzău a organizat pentru sâmbătă, de la ora 15:00, o întâlnire a membrilor şi simpatizanţilor Mişcării Populare cu liderul partidului de la nivel naţional, Traian Băsescu. Fostul preşedinte al României face un scurt turneu dincoace de Carpaţi, cu vizite la Satu Mare, Baia Mare şi, pentru trei ore, la Cluj, de unde are bilet de avion către capitală.

Comenteaza