Cum s-a votat la Cluj cu urna mobilă şi pe liste suplimentare

Cum s-a votat la Cluj cu urna mobilă şi pe liste suplimentare
5.502 persoane au votat în judeţul Cluj pe liste suplimentare, până la ora 19:00. Urna mobilă a ajuns la alţi 1.177 alegători.

UPDATE ORA 19:00

5.502 clujeni au votat, până la ora 19:00, pe liste suplimentare, în timp ce urna mobilă a ajuns la alte 1.177 de persoane care nu s-au putut deplasa la secţiile de vot la care au fost arondate.

În topul alegătorilor care au votat pe liste suplimentare conduce în contiuare secţia amenajată la Primăria comunei Chinteni, cu 91 de persoane. Alţi 88 de alegători au votat pe liste suplimentare în secţia amenajată în căminul cultural din Petreştii de Jos, în timp ce 61 de votanţi pe liste suplimentare s-au înregistrat în secţia amenajată în şcoala primară din Jucu de Mijloc.

Cu urna mobilă, cel mai mult s-a votat la secţia în Căminul Cultural din Sic - 56 de persoane, la Şcoala Gimnazială Câţcău - 49 persoane şi la Căminul Cultural din Sâncraiu - 47.

---------------

În judeţul Cluj, până la ora 16 votaseră, în cele 656 de secţii deschise, 169.451 persoane, din totalul de 607.393 de alegători înscrişi pe liste, corespunzător unei prezenţe de 27,89%.

Într-un top al numărului de alegători care au votat pe liste suplimentare conduce secţia amenajată la Primăria comunei Chinteni, cu 75 de persoane. Alţi 69 de alegători au votat pe liste suplimentare în secţia amenajată în căminul cultural din Petreştii de Jos, 59 de votanţi pe liste suplimentare înregistrându-se şi în secţia amenajată în şcoala primară din Jucu de Mijloc.

Cu urna mobilă, cel mai mult s-a votat la secţia deschisă în Şcoala Gimnazială Câţcău - 49 persoane, la secţia de la Şcoala Mihai Eminescu din Dej - 42 persoane şi la secţia din Căminul Cultural Geaca - 23 persoane.

CINE VOTEAZĂ PE LISTE SUPLIMENTARE: Listele electorale suplimentare cuprind următoarele categorii de alegători:
- persoanele cu drept de vot care şi-au stabilit reşedinţa în circumscripţia electorală în care au loc alegeri şi care nu au solicitat înscrierea în Registrul electoral cu adresa de reşedinţă
- persoana care s-a prezentat la vot, este omisă din lista electorală permanentă, are domiciliul în raza teritorială a secţiei de votare respective şi nu face parte dintre persoanele prevăzute la art. 18 alin. (1) din Legea nr. 115/2015.
- cetăţenii Uniunii Europene omişi din copia de pe lista electorală complementară care se prezintă la vot şi fac dovada că au domiciliul sau reşedinţa în raza teritorială a secţiei de votare respective
- cetăţenii Uniunii Europene care îşi schimbă adresa la care locuiesc în altă circumscripţie electorală după înaintarea copiei de pe lista electorală complementară la biroul electoral al secţiei de votare şi care îşi exercită dreptul de vot în circumscripţia electorală pe a cărei rază teritorială locuiesc
- preşedintele şi membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare, precum şi personalul tehnic auxiliar şi personalul însărcinat cu menţinerea ordinii care votează la secţia de votare unde îşi îndeplinesc atribuţiile, dacă domiciliază în unitatea administrativ-teritorială.

CE ÎNSEAMNĂ VOTUL CU URNA MOBILĂ: Conform legii, pentru alegătorii care nu se pot deplasa la sediul secţiei de votare din cauză de boală sau invaliditate, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare poate aproba, la cererea scrisă a acestora, însoţită de copii ale actelor din care rezultă starea de sănătate sau de invaliditate, ca o echipă formată din cel puţin 2 membri ai biroului electoral să se deplaseze cu o urnă specială şi cu materialul necesar votării - ştampilă cu menţiunea "VOTAT" şi buletine de vot - la locul unde se află alegătorul, pentru a se efectua votarea.

Comenteaza