Mesaj tranşant al parlamentarilor PSD de Cluj în scandalul pretenţiilor UDMR

Mesaj tranşant al parlamentarilor PSD de Cluj în scandalul pretenţiilor UDMR
Negocierile dintre PSD şi UDMR în privinţa revendicărilor maghiarilor s-au blocat marţi pe fondul opoziţiei mai multor parlamentari social democraţi din Ardeal. Parlamentarii de Cluj ai PSD au transmis un mesaj tranşant pe această temă.

„No, gata, no, hai!

Votăm moțiunea! Guvernul Grindeanu trebuie să plece! Însă nu vom vota NICIODATĂ un „pachet de legi" care să afecteze viața de zi cu zi a românilor din Transilvania, România!",

a scris, într-un limbaj neaoş, ardelenesc,  pe pagina sa de Facebook, deputatul PSD de Cluj Horia Nasra, preşedintele PSD Cluj şi a ataşat şi o fotografie alb negru şi cu culorile Drapelului Naţional, în care apar şi ceilalţi doi deputaţi de Cluj ai partidului, Cornel Itu şi Cristina Burciu.

"Nu voi susține și nu voi vota „pachetul de legi" impus de UDMR. Cetățenii minoritari se vor supune legislației române fără doar și poate. Nu voi uita niciun moment că aici in Senat eu am 2 mandate: unul de la alegatorii care au votat Programul de Guvernare al PSD şi unul adânc săpat în suflet, de la Țebea, acolo unde odihneşte Eroul Neamului meu, Avram Iancu", a scris tot pe Facebook şi senatorul PSD de Cluj Vasile Ilea.

Reamintim că un proiect de lege privind declararea zilei de 15 martie ca zi a comunităţii maghiare din România,adoptat ieri în Comisia de administraţie publică a Senatului, nu s-a mai regăsit pe ordinea de zi a plenului la şedinţa de marţi. 

Tot marţi, Comisiile juridică, de administraţie publică şi pentru drepturiel omului trebuiau să discute un proiect de lege privind scăderea pragului de reprezentare a minorităţilor pentru folosirea limbii materne în administraţie, dar lucrările comisiilor au fost anulate, în urma blocajului apărut în negocierile dintre conducerile PSD şi UDMR.

Comenteaza