Un lider PSD Cluj, vechi colaborator al premierului desemnat Mihai Tudose. Ce posturi ar putea avea Clujul în viitorul Guvern

Un lider PSD Cluj, vechi colaborator al premierului desemnat Mihai Tudose. Ce posturi ar putea avea Clujul în viitorul Guvern
Liderii PSD discută în aceste zile despre componenţa viitorului Executiv. Cel mai probabil, Clujul nu va avea niciun ministru în noul Cabinet, dar ar putea fi reprezentat la nivel de secretari de stat.

Fostul preşedinte al PSD Cluj Remus Lăpuşan, actual lider al grupului de consilieri judeţeni ai social democraţilor clujeni, afirmă că îl cunoaşte de foarte mult timp pe Mihai Tudose şi că are înceredere în capacitatea acestuia de a conduce Guvernul României.

„Ne cunoaştem de peste 20 de ani, am fost parte componentă a organizaţiei de tineret împreună acum foarte mulţi ani de zile, este un om inteligent, foarte bine organizat şi are capacităţile necesare pentru a gestiona Guvernul din punct de vedere administrativ şi tehnic foarte bine, din punctul meu de vedere. Sper să-şi facă o echipă competitivă şi să recupereze restanţele care într-un fel s-au acumulat în ultimii ani de zile", a spus Remus Lăpuşan despre cel ce a fost desemnat de preşedintele Iohannis, la propunerea PSD, să conducă noul Guvern.

Clujul nu a avut niciun ministru în Guvernul Grindeanu şi după cum decurg negocierile politice, nu va avea nici în Guvernul Tudose vreun reprezentant. Clujul a avut totuşi un secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, pe medicul Rareş Trişcă, despre care fostul şef al PSD Cluj crede că ar trebui păstrat în această funcţie. Remus Lăpuşan a spus că reprezentanţii PSD Cluj poartă discuţii pentru a avea noi secretari de stat în viitorul guvern, în câteva domenii importante.

„Rareş Trişcă cu siguranţă că va fi păstrat, şi sunt convins, colegii parlamentari poartă discuţii pentru a avea noi clujeni, cel puţin la nivel de secretari de stat, în viitorul guvern. De exemplu avem colegi foarte bine pregătiţi pe zona de transporturi, de fonduri europene. Sunt discuţii pe această temă", a declarat Remus Lăpuşan, pentru ZIUA de CLUJ.

Întrebat dacă lui personal i s-a propus să ocupe vreo funcţie la nivelul viitorului Guvern, fostul lider al PSD Cluj a răspuns: „Pe zona de secretari de stat au fost discuţii, şi când s-a format Guvernul Grindeanu, dar eu am ales să îmi continui partea profesională şi nu am dat curs acestor oferte. Am avut şi acum discuţii cu colegii şi eu le-am spus foarte clar că cel puţin în acest moment pentru mine partea profesională este foarte importantă şi că o să continui în acest domeniu".

Amintim că săptămâna trecută Remus Lăpuşan a fost numit, chiar la propunerea Ministerului Economiei, condus de Mihai Tudose, administrator provizoriu la o companie de stat foarte importantă, Transgaz, cu sediul la Mediaş.

În cursul zilei de marţi, liderii PSD şi ALDE, în frunte cu Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi premierul desemnat Mihai Tudose, au avut mai multe discuţii despre numele viitorilor miniştri. PSD urmează să valideze această listă într-un Comitet Executiv miercuri, iar pentru joi sunt programate audierea miniştrilor în comisii şi aprobarea Guvernului printr-un vot în cele două camere reunite ale Parlamentului României.

Comenteaza