Activitatea CNAIR, sub lupa ministrului Transporturilor

Activitatea CNAIR, sub lupa ministrului Transporturilor
Activitatea conducerii Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) se afla in analiza, iar pana la sfarsitul lunii se va lua decizia care se impune, a declarat, marti, ministrul de resort, Felix Stroe, dupa audierile din Comisia pentru transporturi din Camera Deputatilor.

In acelasi timp, ministrul Stroe a mai precizat ca actuala CNAIR trebuie sa raspunda de administrarea si intretinerea drumurilor, iar Compania de Investitii Rutiere, entitatea noua conform strategiei din MasterPlan, sa fie operationalizata.

"Chiar in momentul in care vorbim, conducerea companiei este analizata si vom lua o decizie pana la sfarsitul lunii", a spus Stroe, atunci cand jurnalistii l-au intrebat daca pentru intarzierile in inaugurarea autostrazilor promise la inceputul anului, respectiv circa 90 de kilometri, va raspunde intr-un fel conducerea CNAIR, relateaza Agerpres.

De asemenea, la audierile din comisie, ministrul a subliniat ca este necesara reorganizarea mai multor activitati.

"La CNAIR, trebuie sa separam foarte clar lucrurile. Sa lasam o entitate care sa raspunda de administrare si intretinere (CNAIR - n. r.) si sa facem operational CNIR-ul, respectiv Compania Nationala de Investitii Rutiere. Trebuie sa separam categoric, definitiv partea de intretinere, partea de administrare de partea de investitii si lucram la aceasta operationalizare a CNIR. Exista CNIR, lucram la acest proces de operationalizare a CNIR din mers, fara sa stopam activitatile. Va prelua din mers problemele de investitii si va deveni operational cat mai repede'', a dat asigurari ministrul, potrivit Agerpres.

Stroe a mai precizat ca trebuie recuperate multe intarzieri in ceea ce priveste proiectele de infrastructura de autostrazi.

Felix Stroe a atras atentia asupra faptului ca multe dintre aceste intarzieri au fost cauzate de birocratie, de chestiuni care tin de legislatie.

Seful de la Transporturi a subliniat ca, in prezent, sunt 18 autostrazi in executie, scrie Hotnews.

 

Comenteaza